Lásd a különbséget!


“Akkor ismét látni fogjátok, hogy különbség van az igaz és a bűnös között, az Isten tisztelői és az őt nem tisztelők között.”

Néha nem tudjuk megkülönböztetni a jót a rossztól. Nehéz a kettő között különbséget tenni, mert amikor a kultúra, a világnézet, a tanulmányok amiket folytattunk, és a vallás is befolyásol, akkor sokszor úgy érezzük, hogy egy másik által elítélt dolog valójában jó, vagy fordítva.

Még jó, hogy van egy pontos mérce a kezünkben. Kétezer éve egy gyermek született, aki az egész életét a jónak szentelte. Kétezer éve egy ember földi élete alatt egy pillanatra sem fordult el Istentől. Bármi amit tett, az minta lehet a ma embere számára.

Jézus azért jött a földre, hogy megváltson, hogy új életet adjon neked. Ebbe beletartozik az új látás is, amivel különbséget tudsz tenni a jó és a bűnös között. Az Isten szerinti és az Isten nélküli között. Ez nem volt mindig magától érthető. Ma már látjuk, Jézuson keresztül, de ez nem volt mindig egyértelmű.

Ma neked és nekem lehetőségünk van megmutatni ezt a csodát másoknak. Mikor máskor lennének nyitottabbak erre az emberek, mint amikor mindenki Jézus születésének ünnepét várja?! Ma megteheted, hogy bemutatod a jót egy kedves szóval, egy segítőkész gesztussal, egy baráti öleléssel, vagy egy szeretettel teli ajándékkal. Ma lehetőséged van arra, hogy az emberek szemét Istenre tereld.

Ma vedd észre a különbséget a jó és a bűn között! Ma mutass jó példát!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet