Ha most nehéz, mi lesz később?


Ha gyalogosokkal futva is kifáradsz, hogyan fogsz lovakkal versenyezni? Ha csak békés tájon érzed biztonságban magad, mit fogsz csinálni a Jordán sűrűjében?!

Jeremiás Isten prófétájaként hatalmas veszélynek volt kitéve. Isten üzenetét adta át Izrael népének, és ez az üzenet nem mindig szívmelengető. "Térjetek meg, igazgassátok ki útjaitokat, legyetek kegyelmesek a társaitokkal!" Néha önmagam megváltoztatásánál pedig könnyebb megváltoztatni az üzenetet — akár erőszakkal is. Jeremiás rosszakarói a halálát akarták, ám Isten megmentette őt az ellenség kezéből. (ld. Jer 11:18-20) A reakció teljesen természetes, felhangzik a Nagy Kérdés: hogyan élhet a gonosz békességben, míg az igaz félelemben menekül? A válasz? Nincs válasz. Általában nincs válasz, erre nincs.

Illetve... valami mégis van. "Ha ettől kiborultál, mi lesz, amikor tényleg baj lesz?" Mindig van lejjebb. Szívmelengető, felajzó. "Tényleg ez a legnagyobb bajod?"

De most komolyan: tényleg? Terítsd ki a fájdalmad az asztalra és lépj hátra egy lépést! Tényleg nem lehetne ennél rosszabb? Hány barátodnak mondtad már hasonló helyzetben: "ne aggódj, ezen is túlleszel majd!" Te nem leszel túl rajta? Rád ez nem vonatkozik? Ha most kiborultál, mi lesz, amikor tényleg nagy baj lesz?

És hidd el nekem, látni fogod majd, ahogy a gonoszok megkapják a méltó büntetésüket. Lehet, hogy nem úgy, nem akkor, és nem olyan mértékben, ahogy te adnád nekik. Lehet, hogy csak lekerülnek a színről, lehet, hogy elveszítik a vagyonukat... nem számít! De ha ez megtörténik, te ne nevess rajtuk, hanem emlékezz: egykor te is voltál ebben a gödörben. Hajlandó vagy átkarolni, és bátorítani őket, mint a barátaidat, és mint Isten téged? "Ne aggódj, ezen is túlleszel majd!"

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima