Ünnepelj ma te is!

“Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.”
Lukács evangéliuma 2:14

Néhány pásztor ült a tábortűz mellett. Talán épp arról beszélgettek, hogy milyen nehéz manapság jó legelőt találni, vagy arról, hogy a vadállatok elszaporodtak az utóbbi időben. Talán csak pihenni próbáltak. Átlagos, unalmas este. A tücskök ciripeltek, a tűz pattogott, és egy-egy széllökéstől néha gyönyörű táncot lejtett.

Talán egyikük vagy másikuk épp elbóbiskolt volna, amikor hirtelen hatalmas fény vette körül őket. Nappali világosságnál is fényesebb ragyogást láttak. A sötéthez szokott szemük szinte megvakult, a szívük pedig remegett a félelemtől, ahogy fényár körülfogta őket. Tudták, hogy valami különlegeset élnek át, és mint olyantól azonnal megrémültek. Azonnal érezték, hogy náluk sokkal hatalmasabb lénnyel állnak szemben.

Egy angyal szólalt meg a ragyógásból. Hangja kellemes, mégis tekintélyt parancsoló volt. "Örömhírt hoztam nektek. Megszületett az üdvözítő!" Ekkor elmondta, hol volt a gyermek. Mikor befejezte, egy sereg bukkant elő a fényességből, és zengő hangon dicsőítette Istent. "Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat."

Jézus megszületett kétezer éve. Az egész világ leghatalmasabb királya jött akkor a földre, és mégis a fogadására csak néhány bölcs, pár pásztor, és jószágok voltak hivatalosak. Na meg persze egy sereg angyal. Ma már te is ünnepelhetsz velük. Emlékezhetsz az áldozatára, hálát mondhatsz azért, mert eljött érted. Átélte a földi élet minden pillanatát, hogy te majd vele élhess az Újföldön.

Öltöztessd ünnepbe szíved és lelked, mert a megváltó megszületett! Ünnepelj ma te is!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima