Akkor majd ujjongva örülsz


„Véget vet a halálnak örökre! Az én Uram, az Úr letörli a könnyet minden arcról, leveszi népéről a gyalázatot mindenütt a földön! – Ezt ígéri az Úr! Ezt mondják majd azon a napon: Itt van a mi Istenünk, benne reménykedtünk, és ő megszabadított minket! Itt van az Úr, benne reménykedtünk, vigadjunk és örüljünk szabadításának!”
Ésaiás könyve 25.8-9

Vannak nehéz napok az életünkben, amikor lehangoltak, csüggedtek, vagy elkeseredettek vagyunk. Hatással van ránk a borús, hideg idő, nyomasztanak a hírek, amiket hallunk, leterhelnek az emberi konfliktusaink. Ilyenkor különösen fontos felemelni a fejünket, s előrébb tekinteni a jövőbe: Krisztus dicsőséges második eljövetelére. Az lesz az igazi megoldás számunkra! Olyan dolgok történnek akkor, amelyek már ma is örömmel és reménységgel tölthetik be a szívünket. Véget ér a halál uralma a Földünkön! Visszakaphatjuk elvesztett szeretteinket, új életre kelhetünk fel. Jézus a felmentő ítéletet hozza magával a mennyei bíróságról a megváltottai számára. Ekkor értjük meg igazán, hogy az alázat, az engedelmesség és szelídség, amelyek vereségnek látszottak, valódi győzelmet jelentettek!

Ma mindez reménység, amely bátoríthat, erőt adhat, vigasztalhat, hogy vállaljuk a hit küzdelmét. Akkor pedig a reménység valósággá válik majd!

Mi tart hát vissza attól, hogy mindent átadj Krisztusnak és kövessed őt?

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima