A legnagyobb ajándék


„Mert a szegények nem fogynak el a földről; ezért megparancsolom neked, hogy légy bőkezű az országodban levő elesett és szegény testvéredhez.”

Mózes ötödik könyve 15.fejezet 11.vers

Számomra minden évszaknak megvan a maga szépsége és végtelenül hálás vagyok az Úrnak azért, hogy egészséges vagyok, van látásom és hallásom, tudok járni és így minden évszak megmutathatja csodáit. Az egyértelmű kedvencem a tavasz, ugyanis akkor születtem, de nem lehet elmenni szó nélkül a meleg nyári napsütés vagy a sárguló őszi falevelek varázslatos képe mellett sem. Végül pedig itt van a tél, amely valamiért minden embernek mást jelent…

Némelyek a pattogó kandalló hangját emlegetik, mások a nagy családi összejöveteleket vagy a szépen feldíszített fát és a gondosan előkészített ünnepi vacsorát. A szép és szívnek kellemes gondolatok mellett, emberek milliói rezzennek össze a tél közeledtével, mert életük kilátástalan és számukra közel sem jelent ilyen idilli gondolatot a tél beköszönte. Egy történet jut eszembe, amely egy kis gyufaárus kislány estéjét meséli el….

Tél volt, nagyon hideg tél. A kislány a sötét utcát járta mezítláb és hajadonfőtt. Az éjszaka folyamán dideregve és majd’ megfagyva az árusítandó gyufával próbált magának egy kis tüzet gyújtani, hogy megdermedt kezeit megmelegíthesse. A történet úgy folytatódik, hogy minden gyufagyújtásnál egy-egy látomása volt, amelyek képei boldogságot okoztak számára, míg végül reggelre ott találták egy ház falánál megfagyva.  

Mindannyian cipelünk terhet, ki nagyobbat, ki kisebbet, egy valamivel azonban minden ember rendelkezik: a segítés lehetőségével! Legyen szó mentális, fizikai vagy anyagi segítségnyújtásról, egy alapvető tézist sose feledjünk: amikor segítünk, nem csak a másiknak teszünk jót, hanem saját magunkat is megajándékozzuk a segítségadás ajándékával.

Én végtelenül hálás vagyok azért, hogy lehetőségem van segíteni másoknak. Próbáld ki te is és tapasztald meg a segítségnyújtás örömét!

Áldott napot!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima