Kölcsön szeretet


“Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”

Az ember szereti, ha látszik amit csinál. Szeretjük, ha észrevesznek minket. Ezzel szerintem semmi baj nincs. Nem azért fest a festő, hogy aztán eltakarja.

A héten a feleségem többször is elmondta, hogy olyan jó lenne őszi dekorációval feldíszíteni a lakást. A hét vége felé el is mentünk a boltba, hogy vásároljunk hozzávalókat. Tököt, díszeket, virágot, és még néhány apróságot. Otthon azonnal neki is látott, hogy felékesítse a kis lakásunk. A két dísztököt az ajtó elé tette, és melléjük még egy pici virágot. Miért? Mert meg akarta osztani másokkal, hogy feldíszítette a lakást.

Amikor valamit alkotunk, amikor valamit teszünk, szeretjük, ha mások látják azt. Igaz kell ez legyen keresztény életünkre is. Amikor megismerjük Jézust, valami megváltozik mélyen legbelül. Ha megismertük a Megváltót az olyan mintha egy mécses gyúlna a lelkünkben. Mondhatjuk, hogy az nem ér sokat, miért osszam meg mással, de a vak sötétben a mécses fénye épp elég, hogy utat mutasson.

Ha megismerted Istent, megértetted, hogy szeret, és nem csak téged, hanem a szomszédod is, a munkatársad is, a boltost is… Akkor te is így kell a másik ember felé nézz, mert az Ő szeretete sugárzik belőled. A szeretet áradni fog a személyedből, mert Ő téged előbb szeretett.

Dicsőítsd Istent azzal a szeretettel, amit tőle kaptál!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet