Félsz Tőle?


„Féljen az Úrtól az egész föld, rettegjen tőle a világ minden lakója, mert amit ő mondott, meglett, és amit parancsolt, előállott.”

Zsoltárok könyve 33.fejezet 8-9.vers

„Te hogy képzeled el Istent?”- hangzik a kérdés egy kisgyermek szájából. „Hm, nem tudom…nincs konkrét elképzelésem.”- érkezik a válasz.

Sokan vannak, akik nem tudják elképzelni Istent. Természetesen nincs ebben semmi rendkívüli, hiszen semmilyen leírás nincs róla. Festők, írók, különböző művészek megkísérelték ábrázolni vagy legalább Jézusból kiindulva halvány képet alkotni Istenről, de megállapodhatunk abban, hogy hiába minden kísérlet, a végeredmény valószínűleg nem fedi a valóságot. A fizikai valóságot…

Mi a helyzet lelki téren? Te hogyan képzeled el Istent, ha arra gondolsz, hogy milyen a személyisége, a beszéde, a mozdulatai, milyennek látod? Sokan sokféleképpen alkotunk képet róla, hiszen mindannyian más oldalról közelítjük Őt meg. Találkozhatunk olyanokkal, akik nagyon közvetlenül gondolkodnak Istenről, már-már a földi édesapához hasonlítják. Mások nagy és rettenetes lénynek gondolják, aki elpusztít mindent és mindenkit, aki ellenáll hatalmának. És hogy mit gondolok én?

Szerintem Isten olyan, akár a reggeli harmat. Időről időre belepi a füvet és a kelő nap sugarai csodásan szikráznak a cseppeken. Szinte látni lehet az életet, csendben, észrevétlenül, de mégis meghatározóan. Isten olyan, akire szükségünk van, akárcsak a növényeknek a reggeli harmatra. Határozottan, csendben működik és irányítja a dolgok folyását. Előfordul, hogy nem értjük mit miért tesz, de egy valami viszont teljesen biztos: amit Ő mond, az úgy van.

Íme egy bátorítás a mai napra, amit Isten mond neked: „Légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr, mindenütt, amerre csak jársz.” (Józs.1:9).

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet