Életforma


„Ezért legyetek ti is készen, mert abban az órában jön el az Emberfia, amelyikben nem is gondoljátok!”

Máté evangéliuma 24:44

Ahogy elolvastam ezt az igét, a napokban elhunyt királynő, II. Erzsébet jutott az eszembe. Az állandó készenlét, a mindig kifogástalan megjelenés, a tudatosság, a népéért feláldozott személyes szabadság. A szolgálat, amit hetven éven keresztül betöltött. A komoly tekintet, a hihetetlen precizitás és az utánozhatatlan mosoly. Kilencvenhat életév. Nyugodjék békében Őfelsége!

Születésekor még senki sem gondolta, hogy valaha királynő lesz belőle, de tízéves korára az események egészen más irányba fordultak, ő pedig felvállalta a rá váró szerepet. „Már 14 évesen meggyőzte a szüleit, hadd tartson egy rövid beszédet a rádióban; ekkor még javában dúlt a háború, és Erzsébet arról beszélt, mennyire együttérez minden gyerekkel, akiknek saját biztonságuk érdekében el kellett hagyniuk az országot, mert ő és testvére is tudja, milyen nehéz szüleiktől elszakítva élni.” (https://444.hu/2022/09/08/meghalt-ii-erzsebet)

Huszonegy éves korában pedig a következőt mondta Dél-Afrikában, a Brit Nemzetközösség lakóihoz intézett beszédében: „Mindannyiuk előtt fogadom, hogy egész életemet, legyen bár rövid vagy hosszú, az önök szolgálatának szentelem.” (https://wmn.hu/kult/58346-fogadom-hogy-egesz-eletemet-az-onok-szolgalatanak-szentelem--ii-erzsebet-kiralynotol-bucsuzunk) Uralkodás. Szolgálat. Állandó készenlét.

Hasonló elvekre, életcélra és életformára hív bennünket a fenti ige Máté evangéliumából. Kedves Olvasó! Nem vagy akárki. Isten a legdrágább árat fizette le érted, az életedért, és családjának tagjává fogadott téged Jézus Krisztus halála és feltámadása által. Királyi vér mentett meg téged, így most már te is a királyi családhoz tartozol.

A származás pedig feladatra hív: készenlétre. Arra, hogy tudd, Hozzá tartozol, képviseld Jézust ebben a világban minden körülmények közepette, és várd örömmel az Ő visszajövetelét!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet