Rossz memóriával ne titkolózz!


“Az igazságosság felmagasztalja a népet, a bűn pedig gyalázatukra van a nemzeteknek.”

Egy jól működő közösség ismérve az átláthatóság. Ha nincs mit titkolni, akkor nyugodtan tudhat mindenki mindenről. Ennél nehezebb a dolog, ha van mit titkolni. Amikor nem vállaljuk fel a nehézségeket, rejtegetjük saját hibáinkat mások előtt.

Amikor Salamon ezeket a szavakat papírra veti, egy népet vezet, és a világ legbölcsebb embere hírében áll. Pontosan tudja, hogy mi tudja tönkretenni, és mi tudja erősíteni az országot. A világ legbölcsebb embere azt mondja, hogy az igazságosság felmagasztal, még akkor is, ha ez a nehezebb út.

Amikor úgy érezzük rejtegetnünk kell valamit, akkor az azt jelzi, hogy a bűn beférkőzött a kapcsolataink közé. Amikor félünk, a következményektől, mert “mi lesz ha megtudja valaki”, akkor tudhatjuk, hogy rossz úton járunk.

Két dolgot tehetünk. Az egyik, hogy nem teszünk olyat amit titkolni kéne. A másik, hogy nem titkoljuk amit tettünk.

Hidd el, mindenki megérti ha néha hibázol! Az őszinteség igazságosságot szül. Az igazságosság pedig egy közösség legnagyobb erénye.

Persze most azt gondolod, kedves olvasóm, hogy “egy tökéletes világban lehet, de x és y biztos el fog ítélni miatta”. Nos, az nem a te bajod. A bűn aláz meg, ha pedig te letetted a bűnöd Isten kezébe, nincs mi megalázzon. Az már nem rólad szól.

Legyél igaz, és legyél igazságos. Ha ezt teszed, nincs mit titkolnod. Hidd el, így könnyebb az élet, mert nem kell annyi mindent megjegyezni!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet