Mondd ki te is!


„Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem.”

Pál levele a filippiekhez 4:13

Ahány ember és ahány történet, annyiféleképpen hangozhat el ez a mondat. Gyere, játsszunk el egy kicsit a gondolattal!

Képzeld magad elé a megingathatatlan hőst, aki sziklaszilárd hittel néz szembe az előtte álló kihívással. Egy csepp kétely sincs benne, ahogy gondolatain átfut ez az ige. Tudja, hogy Istennel minden lehetséges.

Most képzelj magad elé egy először szülő anyát, aki mindezidáig rettegett a rá váró fájdalmaktól, de eljött az idő, elindult a folyamat, és innen már nincs visszaút. Két fájás között már alig van 1-2 perc a pihenésre, a félelem még, ha halványabban is, de ott van, miközben remegő ajkakkal erőért imádkozik.

Képzelj magad elé egy kisgyereket, aki fél a sötéttől. Végre felriadt a rossz álomból, de a házban már kihunytak a fények, és neki el kell valahogy jutnia szülei biztonságot nyújtó ölelésébe. Át a sötét folyosón keresztül, közben magában mormogja: „Mindenre van erőm Krisztusban”.

Képzeld magad elé a fiatalt, amint a rektor épp átnyújtja neki a diplomáját. Ez az ünneplés ideje, az előtte álló jövőt ma csak pozitívan lehet nézni, mert Krisztusban mindenre van ereje.

Most képzeld el a gyászolót, amint szerette sírja felett áll összetörten. Az űr fájdalmasan tátong, a hiány kimondhatatlanul nehéz, a tehetetlenség elviselhetetlen, de neki tovább kell élnie. Szemeiből egyik könnycsepp hull a másik után, miközben hangtalanul, csak befelé suttogja: Krisztus megerősít engem.

És végül képzelj magad elé egy jogtalanul bebörtönzött férfit, akinek az egyetlen bűne, hogy hisz Valakiben, akiben nem szabad. Még nem tudja, élet vagy halál lesz a sorsa, de még itt, ebben az embertelen helyzetben is másokra gondol, és levelet ír nekik. Bátorítja őket, reményt ad, és arról ír, akiben a hatalom szerint nem szabad hinni: a Názáretiről. Krisztusról, akiben Isten lehajolt az emberért, és megváltotta őket. Krisztusról, aki vállalta a kínhalált is azért, hogy gyermekei örökké élhessenek.

Ez a férfi róla ír a barátainak, mert számára Ő a minden. Mert annyi megpróbáltatáson mentek már át együtt, annyiszor megtapasztalta, hogy Krisztus vele van, és nem hagyja magára sem egészségben vagy betegségben, sem boldog vagy boldogtalan állapotban, sem bővölködésben vagy nélkülözésben. Akkor sem, amikor megbecsülik, mint apostolt, és akkor sem, amikor ráuszítják a felhergelt tömeget. Mert neki mindenre van ereje Krisztusban.

Hát mondd el te is ezt az igét, legyél akármilyen körülmények között! Mondd ki, ha kell hangosan, ha kell, könnyek között, ha kell, százszor, míg igazán elhiszed! Bármi történik majd veled az előtted álló héten, bármerre fordul országod vagy a világ sorsa, bármilyen váratlan esemény éri a családodat, ne feledd, Krisztus melletted van! Neki van ereje, amivel téged is megerősít.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet