Az újratalálkozás reménysége


"Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak, azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk. Vigasztaljátok tehát egymást ezekkel az igékkel!"

Veszítettél már el valakit, aki fontos volt számodra, akit nagyon szerettél? Rettentő mély fájdalmat tud okozni a halál. Átérezzük az űrt, ami velünk marad, és a tehetetlenségünket a halál kérlelhetetlen valóságával szemben. 

Emlékszem, amikor 18 évesen elveszítettem édesanyámat, milyen sokat jelentettek számomra Isten ígéretei. Aznap nem sokat figyeltem a tanórákon. A pad alatt a Bibliámat lapoztam, és sorra olvastam a feltámadásról szóló részeket. A feltámadás ígérete jelentett és jelent ma is kapaszkodót, reménységet számomra.

Milyen csodálatos lesz, amikor Isten hatalmas szava életre kelti mindazokat, akik rábízták magukat! Milyen megújulás lesz átélni az elváltozást a gyenge, beteg, megromlott testből, az újjáteremtett testbe! Milyen öröm lesz újra találkozni szeretteinkkel!

Isten arra hív, hogy ne szomorkodj reménytelenül! Ragadd meg üzenetét és add át neki szívedet. A halál a bűn miatt uralkodik földünkön (vö. Róma 5.12). Jézus eljött, hogy megváltsa a bűnösöket és megtérésre hívja őket. Az Atya elfogadta Jézus áldozatát, feltámasztotta őt a halálból. Nincs akadálya annak, hogy tiéd legyen a megváltás minden áldása, csak bízz benne, s bízd rá magad!

Találj vigasztalást Isten ígéretében!
Legyen áldott a napod!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet