Sétálj nappal, hogy hasra ne ess!


“Jézus így válaszolt: Nem tizenkét órája van a nappalnak? Ha valaki nappal jár, nem botlik meg, mert látja e világ világosságát, de ha valaki éjjel jár, megbotlik, mert nincs világossága.”

A legtöbben ismerjük a tényt, hogy a világon a legnagyobb fájdalom, ha Lego-ba lép az ember. Persze ideális körülmények között ez nem igazán történhet meg. Most nem az éghajlati viszonyokról, vagy arról a merész elképzelésről beszélek, hogy a gyerek elpakolja a játékot. Ha világos van, általában észrevesszük a földön heverő játék darabkákból létrejött terepakadályokat.

Próbáltál már éjjel végigsétálni a lakáson úgy, hogy nem kapcsoltad fel a villanyt. Általában ez nem annyira nehéz, mert ismered a helyet, de elég egy szék pár centivel jobban kihúzva, vagy egy elől hagyott játék, hogy közelről megvizsgáljuk a szőnyegmintát. Épp ezért előnyösebb, ha villanyt kapcsolsz.

Jézus azt mondja, hogy jobban jársz, ha fényben jársz. Csak az járkál a sötétben, aki valamiért el akar bújni, rejteget valamit. A baj csak az hogy így nem a legbiztonságosabb a közlekedés.

Járj a fényben! Ez két dolgot jelent. Az első, hogy nem esünk hasra az első bukkanón, magyarul látjuk mi van előttünk. A második, hogy mások is látják, hogy mit teszünk.

Nem vagyunk tökéletesek, legalábbis én biztosan nem. Ez nem is a tökéletességről szól. Arról szól, hogy ha nyíltan vállalom a küzdelmeimet, és nem próbálom leplezni, akkor emelt fővel biztonságban járhatok. Nem kell titkolóznom, mert a küzdelmeim épp oly részei életemnek, mint a sikereim. Ne titkolózz, mert előbb vagy utóbb kiderül, és akkor jobban fog fájni!

Járj világosban, hogy hasra ne ess!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet