Egy kevés idő még...


Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra?”

János evangéliuma 14.fejezet 2.vers

Téged mi rémít meg a legjobban, ha az emberi kapcsolataidra gondolsz? Számomra az egyik legrémítőbb az elválás. Persze, oly’ sok más negatív, fájdalmas dolog is előfordulhat a kapcsolatainkban, de talán ha rangsorolni kellene, akkor az elválás helyet kapna a top5 felsorolásban.

Vannak személyek, akiknek a jelenléte a biztonságot, a nyugalmat, a békét, az otthont és a szeretetet jelenti az életünkben. Ezek az emberek töltik fel az energiaszintünket, adnak lendületet a napjainknak, vigasztalnak szomorúságunkban, erőt adnak küzdelmeinkhez és szeretnek feltétel nélkül. Egy ilyen kapcsolatban az elválás, főleg ha hosszabb időre szól vagy esetleg végleges, felfoghatatlan és a kétségbeesés elárasztja a lelket. Hasonlót éltek meg a tanítványok is, amikor Jézus „elhagyta” őket. Körbe vette őket a félelem, a bizonytalanság, hiszen Jézusban találták meg a biztonságukat, a védelmüket, a szeretetet, a nyugalmat és most ez a Jézus távozni fog tőlük. Elkeseredtek. Kérdésekkel bombázták, tudni akarták, hogy mikor látják újra, mennyi ideig lesz távol, tudnak-e valahogy időközben értekezni. A felfokozott érzelmek közepette Jézus egy nagyon egyszerű választ adott: „Higgyetek!” (14:1) Ha valaki, akkor Jézus tökéletesen tisztában volt a tanítványok érzéseivel és gondolataival. Tudta, hogy egész lényüket átjárja a félelem, a bizonytalanság és a kérdések sokasága. Tudta, hogy hiába kéri tőlük azt, hogy ne legyenek szomorúak, ez nem ennyire egyszerű. „Higgyetek!”-mondta. A tanítványoknak hinniük kellett, ez volt a kulcs. A hit az egyetlen, ami képes legyőzni a félelmet, a fájdalmat, a szomorúságot vagy a bizonytalanságot. Hit Istenben és az ígéreteiben.

Jézus megígérte: „És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.”(14:3) Nem hagyott el, csak egy kis időt kér még. Légy türelmes és higgy Benne!

Áldott napot!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet