Ha hiszel...


“Gyakran vetette tűzbe is meg vízbe is, hogy elpusztítsa. De ha valamit tehetsz, légy segítségünkre, könyörülj rajtunk! Jézus pedig ezt mondta neki: Ha tehetsz?! Minden lehetséges annak, aki hisz.”


Kisfiam egy alkalommal belázasodott. Az apjára ütött. Ritkán beteg, de akkor nagyon. Felszökött a láza, és bármivel próbálkoztunk, nem ment le. Feleségemmel bevittük a kórházba, hogy segítsenek rajta. Végig az járt a fejünkben, hogy bárcsak inkább mi lennénk betegek. Ezerszer jobban viselnénk a helyzetet, ha mi feküdnénk, és rázna a hideg, mint hogy a kisfiunk szenvedjen.

Jézus találkozik egy beteg gyermekkel és az apjával. Egy család ami a legnagyobb kínnal küzd. Nincs olyan fájdalom egy szülő számára, mint az, hogy a gyermeke beteg. Az apa már mindent megtett ami tőle tellett, de mind hiába. Egy lehetőség maradt, egy híres csodadoktor, vagy legalább a tanítványai. A tanítványok megpróbálják, és nem sikerül.

Van az a pont, amikor az ember már feladja, és nem is próbál küzdeni, mert úgy érzi nem érdemes. Biztos van ilyen a gyereknél is, de én még nem találkoztam vele. Szenved a gyermek, és az apa a legvégsőkig képes lenne küzdeni csak azért, hogy segítsen. Nem tudja, hogy képes lesz-e rá Jézus, de meg kell próbálni.

Félve szól Jézushoz: Ha teheted, segíts! A válasz egyszerre tanít, bíztat és nyugalmat ad. Istennél nincs olyan, hogy “ha teheted”. Nincs “ha”. Istennek minden lehetséges.

A hit próbája a “ha teheted” mondatokkal jön. Bár nekünk, korlátolt embereknek vannak határaink, de Istennek nincsenek. A “ha” mondatok nekünk szólnak.

Ha hiszel, nincs lehetetlen.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet