Meghalni és élni Krisztussal


Hiszen tudjuk, hogy Krisztus, aki feltámadt a halottak közül, többé nem hal meg, a halál többé nem uralkodik rajta. Mert meghalt a bűnnek egyszer s mindenkorra, amely életet pedig él, azt az Istennek éli. Így azt tartsátok ti is magatokról, hogy meghaltatok a bűnnek, de éltek Istennek Krisztus Jézusban! 


A világ legtermészetesebb dolga egyben a legfájdalmasabb is: minden, ami él, egyszer meg fog halni. Igaz ez fűre, fára, igaz ez állatra és emberre is. Egyszer mindennek vége szakad, legyen ez bármilyen jó, vagy rossz hír a számunkra. Egyszer egy nagy gondolkodó azt mondta, hogy az életnek a halál ad értelmet. Ha nem lenne halál, úgy pocsékolhatnánk életünk minden napját, ahogy csak akarjuk, hiszen nincs tétje, mivel töltjük: végtelen van belőlük.

Jézus Krisztus élete, halála és feltámadása azonban ennek az ellenkezőjét bizonyítja: az életnek az örök élet ad értelmet. Jézus Krisztus, aki a Biblia leírása szerint öröktől fogva létezik (János evangéliuma 1:1-5) és örökké él, tétlenül tengethette volna napjait a Mennyben. Helyette viszont alkotott. Megteremtette a Földet, megteremtett téged és engem, és ha ez nem lett volna elég, azért jött a földre, hogy Ő, az Isten, aki halhatatlan, meghaljon helyettünk.

Nagy tanulság van ebben: Jézus, aki Isten, meghalt, pedig nem kellett volna neki, azért, hogy mi, emberek örökké élhessünk, pedig meg kellene haljunk.

Nem tudom, hogy életed milyen szakaszában jársz éppen, melyik egyháznak vagy a tagja, vagy tag vagy-e egyáltalán valahol. De bárhogy is legyen, ez az ige arra bátorít téged, hogy fogadd el: ha már elfogadtad Jézus Krisztust megváltódnak, és a helyetted meghozott áldozatát, már most örök életed van. Még ha ez a földi életed egyszer véget is kell érjen, (mert a világ legtermészetesebb dolga ettől még mindannyiunkra vonatkozik) az örök életed már most letétbe van helyezve Istennél. És ha ez ad értelmet az életed napjainak, nem a halál, akkor a bűnnek nincs fogása rajtad. Meghaltál a bűnnek, mert az életed el van rejtve Krisztusban!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet