Isten megszabadít!


„Mondjátok a remegő szívűeknek: Legyetek erősek, ne féljetek! Íme, jön Istenetek, és bosszút áll, jön Isten, és megfizet, megszabadít benneteket!”

Ézsaiás könyve 35.fejezet 4.vers

Hányszor kívántad már azt, hogy bárcsak elmúlna a rossz? Hányszor könyörögtél Istenhez, hogy vegyen el minden bánatot, szenvedést az életedből? …vagy csak egy részét, mondjuk a legnehezebbet?

Hetek óta hasonló bibliaversekről írom a gondolataimat. Tulajdonképpen hétről-hétre olyan igeszakaszok jönnek itt velem szembe, amelyek Isten segítségéről, nyugalmáról, békéjéről vagy ebben az esetben arról szólnak, hogy Isten megszabadít. Elgondolkodok, hogy vajon ezzel üzenni kívánna számomra? Megerősíteni abban, hogy ami most rossz az életemben, az hamarosan elmúlik és Ő elküldi a szabadítást? A lelkem mélyén azt érzem, hogy igen, üzenni kíván számomra. És számodra is!

Isten ma azt üzeni neked, hogy legyél erős! Ha alkalmanként meg is remeg a szíved, félsz és bizonytalan vagy, legyél erős! Nem könnyű, tudom. Tudom, hogy leírva, kimondva minden olyan egyszerűnek hangzik, de hiszem és tudom azt, hogy amit Istentől kapunk üzenetet annak ereje van és ha vesszük a reményünket és megfűszerezzük a kimondott szavakkal, akkor Isten feltölt bennünket erővel, hogy a remegő szívünk bátorságot vegyen és minden nap harcoljon annak ellenére, hogy néha kilátástalan a helyzet.

Az elmúlt napokban, itt ahol élek, többször is volt eső. Néha elég nagy. Az esőt vihar is övezte, dörgés, villámlás, időnként félelmetes volt ahogy az égbolt színei egyre sötétebb és sötétebb árnyalatot mutattak. Aztán elment a vihar, felfrissült a levegő és alig pár óra múlva újra szikrázó napsütés lett. Ilyen az életünk is. Vannak időnként viharok, amik félelmetesek lehetnek, oly’ annyira, hogy beleremegünk, de aztán túl jutunk rajta és mint az eső után, felfrissülünk mi is, akár a természet, hiszen egy csatából jöttünk ki és épségben vagyunk. Ezt a győzelmet egy napsütéssel koronázza meg az Úr. Életünk egén újra kivirul minden  és a Nap sugarai feltöltenek energiával.

Ilyen energiát és bátorságot kívánok erre a napra!

Áldott napot!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet