A Király és az ő Királysága


"A Felséges szentjeinek a népéé lesz az ég alatt minden ország királyi uralma, hatalma és nagysága. Ez a királyi uralom örök uralom lesz, neki szolgál majd és neki engedelmeskedik minden hatalom." 


Scot McKnight szerint a Biblia nem más, mint "a Király és az ő Királyságának története". A Szentírás minden lapja abban a szellemben íródott, hogy van egy király (Isten) aki elveszítette a királyságát, ám mindent megtesz azért, hogy azt visszaszerezze, annak minden lakójával együtt. Minden bibliai történet azért íródott le, hogy lássuk, hogyan haladnak az események tökéletességtől pusztulásig, és pusztulástól újjáteremtésig, és ez a folyamat magába foglalja a mi személyünket is.

Te hol kapcsolódsz be "a Király és az ő Királyságának történetébe"? Tudnál mesélni. Talán a te életed is eljutott a tökéletességből a pusztulásba, és megérezted az újjáteremtés szükségességét. Vagy lehet, hogy mindig is pusztulás vett körül, de nem érezted szükségét a változásnak. Aztán egyszer belecsöppentél a Királyság történetébe. Nem szabadulsz, mert ez a történet az élet. A te életed. Az örök élet.

A világ legnagyobb kérdése nem fizikai, nem is elméleti, hanem gyakorlati és a lélekben játszódik le. Te A Király és az ő Királyságának várományosa vagy, vagy a történet végén a kapukon kívül maradsz? A Biblia lapjai érted íródtak le, hogy megismerd, ebben a Királyságban neked is van helyed. Azért, hogy megtudd, a pusztulásból újra tökéletes teremtés születik, hála a Királynak, és az ő Királysága örökre megmarad.

Te hogyan kerültél be "a Király és az ő Királyságának történetébe"? Mesélj, kérlek! Írd le hozzászólásként!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet