A nagy titok!


„Az én Uram, az Úr semmit sem tesz addig, míg titkát ki nem jelenti szolgáinak, a prófétáknak.”

Ámosz könyve 3.fejezet 7.vers

 

Gyerekként oda és vissza voltam Egyiptomért. Lenyűgözött, illetve még most is lenyűgöz a kultúra, a történelme, a fáraók, a piramisok és persze ezen dolgok összes titka és rejtélye. Anno a hieroglifák megfejtése hatalmas cél volt számomra. Aztán bánatomra rájöttem, hogy már valaki gyorsabb volt és új célt kellett találnom. Ahogy teltek az évek a rejtélyek, rejtvények és titkok megfejtése utáni vágy nem apadt, sőt, egyre erősebb lett és kicsit tovább haladtam Egyiptom elveszett kincsein és egy másik, sokkal nagyobb titkot akartam megfejteni. A nagy titkot, hogy mikor fog Jézus újra eljönni.

Ahogy telnek az évek egyre jobban várom ennek a titoknak a beteljesedését. Olyan ez (legalábbis számomra), mint amikor a szüleim a nyári szünet idejére a nagyszüleimhez vittek nyaralni pár hétre. Ez elég nagy távolságot jelentett és volt olyan nyár, amikor kifejezetten nehezen viseltem a szüleim távollétét, pedig igazán jó helyen voltam. Hiába, a szülői közelség semmivel sem mérhető össze. Teltek a napok, a hetek és amikor nagymamám elkezdte a készülődést a főzésre, sütésre, tudtam, hogy közeleg a nap, amikor újra láthatom a szüleimet. Aztán amikor már a takarítás és az apró dolgok igazítgatása volt, akkor már teljesen biztos voltam benne, hogy ez az a nap. És én felvéve a legszebb ruhám, beültem az utcára néző szobába és vártam.

Most is várok, de most nem a szüleimet. Most valaki mást. Valakit, akivel a vágyam, hogy újra az elvesztett szeretteimmel legyek, beteljesül. Ha meg kellene fogalmazni, hogy miért várom Jézus második megjelenését, akkor a válaszom valahogy így hangzana: tudom, hogy amikor Ő megjelenik, újra átölelhetem azokat, akik a legfontosabbak, tudom, hogy akkor megszűnik minden baj és tudom, hogy akkor teljes béke és nyugalom lesz. Ha azt kellene megfogalmazni, hogy miért vagyok benne biztos, hogy elfog jönni és nem egy nagy humbug az egész, akkor a válaszom így hangzana: mert megígérte! Ha az lenne a kérdés, hogy honnan tudom, hogy mikor fog jönni, akkor azt felelném, hogy „Nem tudom.”, de azt viszont tudom, hogy a Biblia hasonló a hieroglifákhoz. Na nem kinézetben, sokkal inkább abban, hogy mindent megtalálunk benne, amire csak szükségünk van ahhoz, hogy tudjuk milyen közel vagyunk már a visszatéréséhez. Sokan próbálták már megfejteni a Jelenések könyvét vagy Dániel könyvét, magyarázni a próféciákat. Jó dolog, hogy voltak és vannak emberek, akik kaptak ehhez látást és megosztják másokkal  a tudásukat. De ez nem elég! Ha vágyunk arra, hogy megtudjuk mikor jön el Jézus, akkor olvassunk, tanulmányozzuk a Bibliát, beszélgessünk Istennel, figyeljük azt, hogy mi zajlik a világban, mi zajlik körülöttünk. Olyan ez, mint egy nyomozás, minden apró részletre figyelni kell. De vigyázni is kell, mert az ellenség nem nyugszik, ő is figyel és tudja, hogy kevés az idő. Ezért kell minél okosabbnak és figyelmesebbnek lenni. Hiszem azt, hogy az Úr Jézus hamarosan eljön!

Áldott napot!  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet