Az Úr hatalmas!


“Uralkodik az Úr! Vigadjon a föld, örüljön a sok sziget! Felhő és sűrű köd van körülötte, igazság és jog trónjának támasza. Tűz jár előtte, és megemészti ellenségeit mindenütt. Villámai bevilágítják a földkerekséget, látja ezt a föld, és megremeg. Viaszként olvadnak meg a hegyek az Úr előtt, az egész föld Ura előtt. Az egek hirdetik igazságát, minden nép látja dicsőségét.”

Mit gondolnál Istenről, ha csak ezt a pár sort ismernéd? Tegyük fel, hogy minden Biblia elégett, és pusztán egy fecni maradt meg belőle, amin ez a kis szakasz található. Elég lenne, hogy megismerd Istent? Nyilván nem arra, hogy tökéletesen megismerd, arra a Biblia a maga több ezer oldalával sem elég, de azért elég jó képet kapsz róla.

Bármennyire is úgy tűnik, ennek a szakasznak nem áll szándékában megfélemlíteni bennünket. Ez itt egy csodálatos teremtő és fenntartó Istenről szól. Amikor egy korabeli ember hallotta ezeket a szavakat, akkor eszébe jutottak Izrael történetének csodái, és együtt énekelt a zsoltárossal, mert tudta, hogy fantasztikus Istenben bízik.

Isten megmentette a népét Egyiptomból. Tűzoszlop ment előttük, és megemésztett minden ellenséget. Az a Mindenható, aki ezt megtette, nem teheti meg újból? Isten hatalmas.

Lehet, hogy ma még nem érzed, mert küzdelmek vesznek körül, de Ő ott van, és hatalmas. Lehet, hogy ma még felhő és köd takarja előtted is, és nem látod teljes egészében, de Ő meg akarja mutatni magát. Lehet, hogy ma még igazságtalan az élet, de Isten igazságos.

Bízd rá magad, mert nála vagy a legjobb helyen!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet