Kérek, mert bízom benned!


„Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Vagy ki az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle, vagy amikor halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jót a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérnek tőle?”

Máté evangéliuma 7 fejezet 7-11. vers

Nem várja meg csendben, míg magadtól rájössz, hogy neki épp szüksége van rád, hanem jelzi. Az egyetlen kommunikációs eszköze jelenleg a sírás, és él is ezzel rendesen. Sír, mert éhes. Sír, mert érezni szeretné a közelségedet, hisz kilenc hónapig egy test voltatok, nehéz és félelmetesen nagy lépés a születés utáni távolság. Ezért hát sír, hogy vedd fel, öleld magadhoz, hordozd, engedd, hogy hozzád bújjon és ölelésedben biztonságra találjon. Mert itt kint minden olyan idegen, szokatlan, sokszor félelmetes. Fúj a szél, telihold van, fáj a hasa, érzi, hogy mozgolódik valami az ínye alatt, zavarja a pelenka, vagy épp három utcával arrébb elszáguldott egy mentőautó.

Jelez, bízik benned, minden idegszálával kapcsolódik hozzád, és várja, hogy válaszolj a szükségleteire. És jelez tovább kitartóan, amíg sikerül kitalálnod, miért is sír éppen. Tisztába teszed, megszoptatod, megeteted, büfizteted, ringatod, kendőbe kötöd, sétálsz vele, énekelsz neki, játszol vele, csiklandozod a pocakját, puszik tömkelegével borítod el. Minden idegszáladdal hozzá kapcsolódsz, próbálod kitalálni a néha kitalálhatatlant, ott vagy neki, gondoskodsz róla, a bizalom pedig épül egyre jobban és jobban.

Isten ma reggel egy hasonló bizalmi kapcsolatot mutat meg neked. Lehet ilyenben részed akkor is, ha gyermekként esetleg ezt nem tapasztaltad meg a szüleid részéről. Megélheted Vele ezt az erős kötődést. Azt, amikor Valaki figyel rád, érti, amit mondasz neki, és még nálad is jobban tudja, mire van szükséged. Vele megtapasztalhatod, milyen, amikor Valaki szeretettel válaszol a kéréseidre, amikor ott van neked, közel hozzád, egy karnyújtásnyira.

Táplál, megtesz mindent a fejlődésedért. Letörli könnyeidet, és veled küzd az élet megpróbáltatásaiban. Magához ölel, és engedi, hogy nála, a legbiztonságosabb környezetben megélj minden érzelmet, amik szinte szétfeszítenek belülről. Ő bízik benned, és szeretné, ha benned is felépülne ez a bizalom.

Ma gyermeknap van, hát tapasztald meg különlegesen, mit jelent Hozzá tartozni, mert az Övé vagy, Isten gyermeke!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet