Nem lesz többé halál


"Véget vet a halálnak örökre! Az én Uram, az Úr letörli a könnyet minden arcról, leveszi népéről a gyalázatot mindenütt a földön! – Ezt ígéri az Úr!"


Azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen szülő, akinek nehéz látni, amikor a gyermeke sír. Mikor a kislányom a játék során elesik és megüti magát, vagy fáj valamije, az nekem is fáj. Még ha rossz dolgot csinált is, ha nem hallgatott a figyelmeztetésemre, vagy a tiltásomra, — megpróbált felmászni a kanapéra, és ügyetlenül a fenekére esett, vagy hozzányúlt a forró edényhez, — és minden okom meglenne rá, hogy haragudjak ahelyett, hogy együtt érzek vele, magamhoz ölelem, és biztosítom róla, hogy nincs semmi baj. Elmúlik. Hamarosan már nem fog fájni.

Hasonló Ézsaiás ígérete is az új Földet illetően. Ott, mint a szülő a gyermekét, fogja letörölni a könnyeinket maga Isten, akinek tényleg minden oka meglenne arra, hogy haragudjon ránk, magunkra hagyjon bennünket és úgy döntsön, nincs értelme foglalkoznia velünk. Nem tettünk semmit, hogy kiérdemeljük szeretetét, nem is tehettünk volna.

De ő mégis szeret. Ő mégis "letörli minden könnyünket".

Sőt, nem csak "tüneti kezeléssel" — egy tiszta papírzsebkendővel és egy pár megértő füllel — készül, hanem annál sokkal többel: örökre eltörli a sírás legfőbb okát. Nem lesz halál, sőt, a Jelenések könyvében arról is biztosít bennünket, hogy fájdalom, szenvedés sem lesz soha többé. (A jelenések könyve 21:4)

Ez az ígéret ma minden eddiginél bátorítóbb. Nehéz elképzelni, de akkor már nem lesz vírus, nem lesznek elszakított családok, nem lesznek háborús övezetek, nem lesznek baljós vizsgálati eredmények. Nem fogunk sírni, mert nem lesz miért. 

Milyen csodálatos jövő!
Így, az új év első hetének lezárásaként gondoljunk erre a csodálatos jövőre — ami jobb lesz, mint bármi, amit el tudnánk képzelni.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet