Te mitől ragyogsz?


 "Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat!" 

Máté evangéliuma 5.fejezet 16.vers 

Had kérdezzek valamit: mi az, amivel minden nap találkozhatunk, akkor amikor a  közösségi oldalak útvesztőjébe tévedünk? A válasz sok minden lehet, de talán a leggyakrabban azzal szembesülünk, hogy minden tökéletes. Teljesen természetes, hogy csak olyan személyeket, közösségeket követünk, amelyek imponálnak és tartalmaik lenyűgöznek, esetleg motiválnak vagy inspirálnak arra, hogy valami többet hozzunk ki az életünkből. Megmondom őszintén, én már sokszor elgondolkodtam azon, hogy vajon tényleg olyan tökéletes minden vagy csak a látszat szüleménye mindez? 

Isten előtt nincsenek titkok! Ő látja a lelkem, amikor ezen képek láttán gondolatok merülnek fel bennem és lát akkor is, amikor elszomorodok, hogy nekem nem annyira tökéletes az életem. A Biblia ezzel kapcsolatban egy nagyon fontos tanácsot ad: amikor ragyogunk, akkor azt a világosságot tükrözzük, amit az Úrtól kapunk és a cselekedeteink mutassák meg a lelkünk. Ezzel nem azt akarja mondani, hogy kössünk magunkra egy izzót és legyünk lámpák, sokkal mélyebbre megy. 

A képek, amelyeket látunk tökéletesnek tűnhetnek, hibátlannak mutatkozhatnak emberek, de ez nem biztos, hogy teljesen fedi a valóságot. Ne az alapján mérjük mások és saját életünket, hogy mit mutatnak meg vagy éppen mit nem, hanem a cselekedeteink alapján figyeljük egymást. Ugyanezt elmondhatom magunkról is: az Úrtól kapott ragyogást úgy tudjuk a legjobban tovább adni az embereknek, ha a tetteink Isten szeretetét és jellemét tükrözik! Ha Istentől kérjük az áldást életünkre, munkánkra, családunkra, akkor az Ő fényét fogjuk tovább adni. Tetteinkkel tudjuk a leghamarabb felhívni Istenre a figyelmet. Nem mintha ő nem tudná ezt elintézni, de hasonlók vagyunk egy transzparenshez, mi, akik már ismerjük Istent életünkkel, tetteinkkel bemutathatjuk az embereknek, hogy mit kaptunk tőle és mennyi ajándékkal halmoz el bennünket naponta. Erre a legjobb mód, ha a cselekedeteink tükrözik a hálánkat és a szeretetünket. Pál apostol úgy fogalmazta meg az efézusi levélben erre vonatkozó tanácsát, hogy már nem vagyunk a sötétség gyermekei, hanem a világosság fiai vagyunk, éljünk tehát ahhoz méltóan! (Ef.5:8-9)

Ha már megismerted Istent, akkor ragyogj! Ragyogd vissza az emberekre az Ő szeretetét, figyelmét, kedvességét, előzékenységét, kegyelmét, megbocsátását és mindent, amit te is megkapsz tőle! Így válik tökéletessé az életed. Ne a földi tökéletesség felé igyekezzünk, hanem a mennyei, az isteni tökéletesség felé. 

Ragyogj ma is és legyen ragyogóan áldott napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet