Mindenkinek Isten az Ura

 


„Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, aki kegyelemben gazdag mindenekhez, akik őt segítségül hívják.”

(Rómabeliekhez írt levél 10. fejezet 12. vers)

Egy nagycsaládokról szóló rádiós magazinműsorban a riporter arról faggatta az édesanyákat és édesapákat, hogy képesek-e egyformán szeretni minden gyermeküket. - Ne mondják, hogy ez lehetséges, provokálta sorra a szülőket - mert nem hiszem el. S mi volt a válasz? Pedig lehetséges. Egyformán szeretjük a gyermekeinket, csak másképp.

És épp ez a másképp az, amit sokan nem tudnak felfogni, pedig olyan egyszerű. Szeretem a fiaimat és a lányaimat is, ezért mindannyiuknak egyformán veszek ajándékot, de mást. Képzelje el mi lenne akkor, ha a fiaimnak is ugyanúgy babát adnék, mint a lányaimnak…

És igen, sajnos a bűn által megfertőzött szívünk ezt nem érti meg. Ezért van az, hogy a másikat, a másik lényét, és a másik különbözőségét sokszor támadásnak éljük meg. Aki nem olyan nemzetiségű, aki nem olyan pártállású, aki nem olyan vallású, aki nem olyan nemű, stb., mint mi, az ellenség, mert osztozni kell, mert elveszi a mi lehetőségeinket, ha ő nem lenne, akkor nem kéne babára is költeni, csak egy még nagyobb dömperre… De ez önzés. Ez nem szeretet.

S mire akar megtanítani ma a mennyei Atyánk? 

Számára minden gyermeke, - akár görög, akár zsidó, akár magyar, akár román, akár férfi, akár nő, akár gazdag, akár szegény, akár főnök, akár beosztott… - egyaránt fontos. Mindegyikért válogatás nélkül életét adta és adja ma is.

Isten nem azért ad kegyelmet, nem azért szeret, mert ilyen vagy olyan vagy, hanem azért, mert létezel, mert vagy.   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet