Még van remény!


„Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el”


Péter első levele 5. fejezet 8. vers


A héten többször eszembe jutott egy filmrészlet, a Helm-szurdoki ütközet A gyűrűk ura című film második epizódjából. A gonosz seregei felvonultak Rohan, az emberek országa ellen. Gandalf, a szövetség egyik tagja segítséget keresni indult, és úgy vált el társaitól, hogy várjanak rá! Öt nap múlva, amikor felkel a nap, ő érkezni fog kelet felől. Vele együtt pedig a segítség is. És valóban. Az ellenség ereje sokszoros volt az erőd védőihez viszonyítva, és úgy tűnt, semmi remény, biztos a pusztulásuk. Ám ekkor az egyik ablakon beszűrődött a felkelő nap fénye, Aragornnak pedig eszébe jutottak barátja szavai. „Jöttömre öt nap múltán számítsatok. Pirkadatkor, kelet felől.” Az erőd védőinek szívében új remény ébredt, kitörtek a várból neki az ellenségnek (mint Zrínyi Miklós), a napfelkeltével pedig megérkezett a felmentés is, és győzelmet arattak a gonosz serege felett. 


Még mindig van remény. De van valaki, aki pont az ellenkezőjét akarja elhitetni veled. Az a célja, hogy végső elkeseredésbe, kilátástalanságba taszítson, és azt akarja, hogy már ne is remélj megoldást. Azt akarja, hogy úgy érezd, mindenki, még Isten is elhagyott, és egyedül kell szembenézned az őrült világgal. Ne higgy neki! Légy józan, és próbálj meg emlékezni!


Krisztus megígérte, és állja is a szavát, hát nézz kelet felé! Ő nem hagy magunkra minket, hanem velünk együtt harcol minden nap. Lehet, hogy most még áthatolhatatlan a sötétség körülötted, de jön a pirkadat, fel fog kelni a nap, és vele együtt a remény is. Nem vagy egyedül. Tarts ki!


Kapaszkodj Krisztusba, az Ő szavába akkor is, amikor a körülmények nem ennek beteljesedését támasztják alá! Legyél józan, és ne engedd a kísértőnek, hogy megingassa Istenbe vetett bizalmadat! Legyél józan, és őrizd szívedben Krisztus szavait, gondolj rájuk, tartsd emlékezetedben őket, és ne add fel!


Ahogy fellobban ma a második gyertya lángja, a remény mécsese, emlékezz, és nézz kelet felé! Krisztus nem hagyott magadra. Ő jön. Visszajön, és elhozza a megváltást!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet