Vigyáz rád, mert az Övé vagy

 

“Az elveszettet megkeresem, az eltévedtet visszaterelem, a sérültet bekötözöm, a gyengét erősítem, a kövérre és az erősre vigyázok; úgy legeltetem őket, ahogy kell.”



Egy jó pásztor odafigyel minden bárányra. Teljesen mindegy, hogy milyen erős, milyen szép, számára minden bárány fontos. Ma már talán ez nem is annyira igaz, mint régen, de volt idő, amikor ez az egy is számított. A pásztor vigyáz a bárányokra, a bárányok pedig követik a pásztort. Nem volt szükség a bodrira, hogy terelgesse az állatokat, mert a bárányok követték, bárhova ment a pásztor.

Ez egy gyönyörű kép, viszont mit érdekel ez bennünket. Ezékiel azt mondja, hogy Isten olyan, mint egy jó pásztor. Isten maga nyilatkozik arról, hogy Ő egy jó pásztor. Ígéretet tesz, hogy a népet úgy kezeli, mint a saját nyáját, mint egy értéket.

Isten ígéretet tett akkor, és ígéretet tesz ma is. Megkeresi, aki elveszett. Ha nem tudja valaki, hogy messze került Istentől, Ő utána fog menni. Visszatereli az eltévedtet. Ha valaki tudja, hogy rossz helyen van, de nem találja a visszautat, megkeresi, és visszavezeti. A sérültet beközözi. Ha bántottak, ha fájdalom ér, ha veszteség ér, Isten ott van, és meggyógyítja a sebeidet. Ha elfáradtál, és gyenge vagy, Isten lesz az erőd. Ő fog támasztani, amikor nem bírod a terheidet. Még ha erős, vagy kövér is vagy, akkor is vigyáz rád. Attól függetlenül, hogy még akár meg is tudnál küzdeni a problémáiddal, nem hagy magadra.

Isten megígérte, hogy bármilyen helyzetbe is kerülsz, az Ő nyája vagy, az Ő értéke vagy, ezért vigyázni fog rád.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia