Őrségben


"Vigyázzatok tehát, mert nem tudjátok, hogy melyik órában jön el a ti Uratok!"


Vigyázzatok, vagy másként: legyetek éberek! Nem könnyű feladat állandóan éberen őrködni úgy, hogy a figyelmünk, a készenlétünk ne lankadjon. Ha tudjuk, hogy melyik vonattal érkezik a barátunk, akkor a vonat érkezése előtt időben kimegyünk az állomásra, hogy el ne mulasszuk a találkozást. Mit teszünk azonban akkor, ha nem tudjuk, hogy melyik vonattal jön, vagy esetleg azt sem tudjuk, hogy mely napon, vagy héten érkezik?

Hogyan kerülhetjük el azt, hogy úgy járjunk, mint a történetbeli fiú, aki a nyájat őrizte, s mivel unatkozott, farkast kiáltott, majd amikor tényleg jött a farkas már senki nem figyelt rá?

Jézus szavai szerint a vigyázásnak, őrködésnek életmóddá kell válnia számunkra. Hogyan lehetséges ez? Személyes meggyőződésem szerint ez csak úgy lehetséges, hogyha megtanulunk éberen figyelni Isten vezetésére életünk minden területén. Aki csak az „idők jeleire”, a Jézus eljövetelére figyelmeztető eseményekre igyekszik figyelni, az könnyen úgy járhat végül, mint az a fiú. Aki azonban megtanul Istenre, vezetésére figyelni, és engedelmeskedni neki, az látni fogja Jézus eljövetelének jeleit is, és készen is fog állni a találkozásra. Arra van szükségünk, hogy érzékennyé váljanak érzékszerveink, hogy az élő, jelenlévő Isten szólhasson hozzánk, és arra, hogy készséges legyen a szívünk az engedelmességre, hogy gyorsak legyünk a cselekvésben. Jézus azt mondta: „Boldog az a szolga, akit ilyen munkában talál ura, amikor megjön.” Máté. 14.46

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia