Legyél te az!


„Sok ember hirdeti, hogy hűséges, de ki találhat megbízható embert? Feddhetetlenül él az igaz, még a fiai is boldogok lesznek.”



Időről időre újabb, a vírussal összefüggő tünetekről értesülhetünk. Láz, hasmenés, nehéz légzés, szag- és/vagy íz-érzékelés elvesztése,  gyengeség, levertség, száraz köhögés, fejfájás, kötőhártya-gyulladás, kiközösítés, bántalmazás átélése. 

A bezártság következtében megnövekedett a családon belüli erőszak. A vírusfertőzött kollégát, óvoda-, iskolatársat, szomszédot, akár gyülekezeti tagot pedig kiközösítik, megbélyegzik, verbálisan bántalmazzák. A közösségi média felületein egymás torkának esnek a vírustagadók és azok, akik elfogadják a tudomány mai állását. Közben pedig sebek, sebek hátán mindenfelé.

Ma reggel Isten egy különleges és nagyon fontos feladatra szeretne hívni téged. Legyél hűséges a másik emberhez! Családtaghoz, baráthoz, ismerőshöz, csoporttárshoz, kollégához.  Legyél hűséges embertárs, aki a szeretet törvényeit követve éli mindennapjait! Aki védi az embert, aki nem árt, hanem kiáll a bántalmazott mellett. Aki nem hibáztatja az áldozatot, hanem segítséget nyújt neki.

Alattomos a Gonosz, ne hagyd, hogy ő nyerjen! Ne hagyd, hogy a félelem, mások véleménye, a társadalmi hangulat eltántorítson téged abból az irányból, amit Krisztus mutatott meg neked! Krisztus, aki lehajolt a legkisebbhez is, aki megérintette az érinthetetlent, aki megtisztította a tisztátalant, aki meggyógyította az évtizedek óta hordozott testi-lelki sebeket. Krisztus, akit nem tudott befolyásolni mások viselkedése, aki tudta, mi a különbség jó és rossz között, aki hűséges maradt mindvégig hozzánk. Krisztus, akit elhagytak, akit kiközösítettek, akit megvetettek, bántalmaztak, és megöltek, mint egy utolsó bűnözőt. Krisztus, aki még a kereszten is megmentette a kitaszítottat.

Kövesd hát az Ő példáját! Ne mások viselkedése miatt bosszankodj, hanem legyél te az, aki másként cselekszel! Legyél kedves, hisz annyi a bántalmazó! Legyél irgalmas, segítőkész, emberi! Hívd fel telefonon, aki megbetegedett, és ajánld fel a segítségedet! Lehet, hogy bevásárlásra kér, de lehet, hogy csak egy 10 perces beszélgetésre, mert elege van a bezártságból. Járj nyitott szemmel, és lásd meg a kínálkozó lehetőségeket a jóra! Képviseld Krisztust, irányítson téged is az Ő szeretete!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet