Melyik Isten?


“Nekünk mégis egyetlen Istenünk az Atya, akitől van a mindenség, mi is őérte, és egyetlen Urunk Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, mi is őáltala.”


Mi neked Isten? Még jobb kérdés. Mi az istened?

A jó keresztény válasz az, hogy természetesen Isten az egyetlen isten, mégsem olyan egyértelmű ez a valóságban. Gondolj bele, hogy mi, vagy ki a legfontosabb számodra a világon! Persze ez egy nagyon értelmetlen gondolatkísérletnek tűnik, úgyhogy legyen egy kicsit nehezebb. Gondolj bele, hogy mi hiányozna leginkább, ha elveszne az életedből? Na ez így már elég érdekes?

Mindannyiunknak vannak bálványai. Mindannyian hordozunk magunknál isteneket, akik irányítják az életünket, és még csak fel sem fogjuk a legtöbb esetben. Ilyen bálvány lehet egy függőség, egy tárgy, vagy egy személy és a vele való kapcsolat. Lehet ez a telefonunk, ami megmondja mikor mit tegyünk, vagy hogy gondolkozzunk, vagy egy személy, akitől függővé tesszük magunkat.

Pál azt mondja, hogy az egyetlen istenünk az egyedüli Isten lehet. Mindegy, hogy a közösségi médián hányan osztanak meg cikket arról, hogy hogy kéne élni, mert az egyetlen valós mérce nem lehet az, ami folyamatosan változik az épp aktuális trend miatt. Egy változatlan állandóra van szükségünk, és az nem más mint Isten.

Pál ezt értette meg. Az, aki teremtette a világot, és mindig volt, van és lesz, az egyetlen Isten, a változatlan lehet csak mérce, és támasz a nehézségekben.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet