Jöjj!


„A Lélek és a menyasszony így szól: Jöjj! Aki csak hallja, az is mondja: Jöjj! Aki szomjazik, jöjjön! Aki akarja, vegye az élet vizét ingyen!”


Jelenések könyve 22:17 


Jöhetsz Hozzá, nem akadályoz meg benne senki. Nincs létszámlimit, nincs korhatár, nincs nemre, fajra, bőrszínre, iskolai végzettségre, szexuális identitásra vonatkozó kitétel. Nincs megfizethetetlen belépődíj, nem kell elég jónak lenned, hogy Elé járulj, nem kell megváltanod magad és egyedül leküzdened a bűneidet.


Jöhetsz Hozzá úgy, ahogy vagy. Egészségesen, megtörten, boldogan és sebekkel tarkítottan, reménnyel telve vagy elkeseredetten. Bűnösen. Kegyelemre vágyva. Minden hibáddal és hiányosságoddal, minden küzdelmeddel és kétségeddel. Jöhetsz, mert az ajtaja nyitva, és Ő ott áll a kapuban, várva arra, hogy megpillantson az úton, és futhasson eléd. Magához ölelhessen, és végre visszakaphasson, mint aki „elveszett és megtaláltatott”. 


Jöhetsz Hozzá, mert Krisztus meghalt és feltámadt érted. Mert az életével fizetett azért, hogy újra kapcsolatba kerülhess Istennel, hogy helyreálljon az, ami az Édenben összetört, és újra az lehess, akinek Ő megalkotott téged. Isten képe és hasonlatossága. 


Jöhetsz Hozzá, mert hív téged minden pillanatban. Jöhetsz Hozzá, mert szeretne meggyógyítani, megtisztítani, felszabadítani a bűntől, ami megkötöz. Szeretne megitatni az élet vizével, hogy többé ne kelljen máshol keresgélned. 


Ha válaszolsz a hívásra, és Hozzá jössz, megváltozik az életed. Szeretete megérint, csiszol, alakít. A kereszt felforgatja mindennapjaidat, és talán olyan irányba mozdít el, amerre eddig nem is gondoltál. Lehet, hogy arra indít, hagyj el valamit, vagy építs be egy új szokást az életedbe! Törekedj a jóra, és vidd tovább Jézus példáját! 


Ha Hozzá jössz, és hallgatsz arra, amit mond neked, fejlődni fogsz, lépésről lépésre egyre jobban megismered majd. Lesz egy igazi, közös történetetek, amely a kettőtök kapcsolatáról íródik, tele tapasztalatokkal, kihívással, küzdelmekkel és győzelemmel. Egy igazi, hús-vér Isten-kapcsolat, ami minden áldozatot megér. 


A Lélek hív. Krisztus hív. Isten népe hív téged, hogy jöjj, ragadd meg az Ő kezét, és hadd íródjon tovább ez a közös történet! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet