A kövek kiáltása


"De ő így válaszolt: Mondom nektek, ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani."


Nemrég a barátaimmal egy házassági évfordulót ünnepeltünk a Hajógyári szigeten, pontosan abban az időben, amikor a korábbi években a Sziget Fesztivál zajlott a környéken. Jó volt látni, ahogy évtizedek után először idén fordult elő az, hogy több, mint egy év áll rendelkezésére a természetnek, hogy regenerálódjon két fesztivál között. És a csend... Szokatlan volt a csend pont ezen a helyen, ahol egyébként zaj szokott lenni. Sokszor a csend többet mond, mint bármilyen hangzavar. A csend szólt a nyugalomról, de a lemondásról is. Hála a járványnak, idén nincs Sziget, nincs Lelki Betérő, nincs önkéntes csapat, és nincs lehetőségünk ezernyi fiatallal beszélgetni arról, amit Isten a szívükre helyezett. Sétáltunk, és néztük a fákat. "Itt volt a sátor. Itt volt a pizzázó és ott a nagyszínpad. Itt a vízcsap, ott pedig a Magic Mirror." Itt egy épület állt, ott pedig barátságok születtek. Akkor volt, és most hiányzik. De ezt nem kellett mondja senki sem, mert ott volt a csendben. A csend szólt helyettünk.

Jézus király módjára vonul be Jeruzsálembe. Körülötte a követői szórják a dicséreteket, átellenben a zsidó vezetők a szitkokat. Hangzavar van. A vezetőknek nem tetszik, hogy újra valaki messiásnak képzeli magát, és hogy ez a mostani több követőt számlál, mint eddig bármelyik. "Mester, utasítsd rendre a tanítványaidat!" Elég volt a hangzavarból, még a végén valaki rossz következtetéseket von le, és komolyan veszi ezt a színjátékot! Csend legyen!

De a csend hangosabb, mint bármilyen sokaság kiabálása. Ha az emberek nem dicsőítik a Megváltót, majd a kövek megteszik helyettük. Kiabálnak a kövek, amin a keresztet viszi végig, kiabál a kő, amit bezárnak, majd kinyitnak az újra-élő előtt. Kiabálnak a kövek, melyeken állva a mennybe emelkedik, mert sokszor a csend hangosabban szól, mint bármilyen örömujjongás.

Mert a csendben ott van Isten, és azon keresztül szólít meg téged is. Belép a zaj helyére és teljesen kitölti azt. Keresd ma te is a kövek kiáltását, és a csendben meghallod Őt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet