Mi a te történeted?


„Ezután így szólt hozzájuk: Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek! Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik.”

Szeretek történeteket hallgatni, olyanokat, amiket a beszélgetőpartnerem élt át. Gyerekkoromban számtalanszor kértem a nagyapámat, mesélje el, hogyan került az Alföldről a Balaton mellé (röviden: mert a bányán nincsen ablak), hogyan dobta bele a dédapám a kártyapaklikat a tűzbe, mikor a nagymamámék összevesztek, mert a húga nem tudott veszíteni, vagy hogy apám újpesti gyerekként hogyan lehetett mégis vérbeli Fradi szurkoló. 

Szeretem hallgatni, ahogy párok elmesélik megismerkedésük történetét, ahogy az anyatársaim a szüléseikről mesélnek szépet és fájót egyaránt. És szeretem hallgatni, ki hogyan találkozott Istennel.

Az evangélium is egy történet. A határtalan, lehetetlent nem ismerő szeretet története, ami csak arra vár, hogy megismerd. Elolvasd, meghallgasd, kicsoda is Isten valójában, hogy Ő kész volt emberré lenni azokért, akik fellázadtak ellene, kész volt a végsőkig elmenni értük, meghalni egy szégyenteljes kivégzőeszközön. Ártatlanul. Egy történet arról, hogy az Alkotód találkozni szeretne veled, a barátod szeretne lenni, a társad nemcsak egy bizonyos ideig, hanem örökké. 

Egy történet arról, hogy nem a véletlen szüleménye vagy, hogy Neki számítasz, és célja van veled. Azt szeretné, ha rajtad keresztül mások is találkozhatnának Vele, és végre megismerhetnék Őt olyannak, amilyen valójában. Ma reggel Isten arra kér téged, hogy add tovább az evangéliumot, ezt a történetet, de ne úgy, mint egy betanult leckét, száraz tananyagot, hanem mint a te történetedet Istennel. Az evangéliumot, ami már a tiéd.

Mondd, hogy hangzik ez? 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet