Adakozás

"Adj neki szívesen, és ne essék rosszul az, hogy adsz, mert éppen azért fogja megáldani Istened, az Úr minden munkádat és minden vállalkozásodat." 

5Mózes 15:10


Megdöbbentő! Tudta, hogy a közvetlen környezetünkben vannak gyermekek, akik azért nem járnak iskolába, mert nincsen cipőjük? A hír persze így nem igaz, mert abban az értelemben nincs cipője, hogy egy pár cipő jut több gyermekre, és ezért beosztják, hogy aznap ki megy iskolába a kicsit nagyobb, vagy épp kisebb cipőben... Ha nem hiszi, nézze meg az ADRA Segélyszervezet katalógusát, ahol megveheti a gyermekek ruházatát vagy épp cipőjét, hogy végre nagy örömmel minden nap mehessenek iskolába!

Isten indokot keres, hogy megáldjon! "Adj neki szívesen" - kér bennünket azért, hogy ő is adhasson nekünk szívesen. Valami mást, valami újat, valamit, ami még csak nem is anyagi. Adni akar egy érzést, sőt, egy meggyőződést: a másik ember szeretetét. Meg akar fertőzni Isten a saját hozzáállásával, és meg akar győzni hogy az általa megélt életelvek nekünk is a legjobbak! "Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek." (Lukács evangéliuma 6:38) "Mindezekben megmutattam nektek, hogy milyen kemény munkával kell az erőtlenekről gondoskodni, megemlékezve az Úr Jézus szavairól. Mert ő mondta: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni.” (Apostolok cselekedetei 20:35) "Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod rejtve maradjon; és majd a te Atyád, aki látja a rejtett dolgokat, megjutalmaz téged." (Máté evangéliuma 6:3-4)

Az a helyzet, hogy ez a biblia nem olyan tanítása, amiről beszélni lehet, hanem olyan, amit tenni kell!

Ne várj tovább, tedd meg! Tedd meg azzal, aki mellet elmész máskor; azzal, aki maga tehet róla; azzal, aki nem is kéri... Vagy ha teljesen kifogytál az ötletekből, akkor keresd fel az ADRA honlapját!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve