Ne féljetek!

„Az angyal pedig ezt mondta nekik: Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz: üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.”

Lobog a negyedik gyertya lángja, szíved pedig tele van kérdésekkel, kételyekkel. Miértek kiabálnak a fejedben néha harsányan, máskor alig hallhatóan. Lezáratlan mondatok, fénytelen alagutak, melyeken majd át fog vezetni az utad, de hogy merre, abban egyáltalán nem vagy biztos. Váltakozva arat győzelmet benned a félelem, bizonytalanság, kíváncsiság, és a remény. 

Isten ma reggel egy gyönyörű igét küldött számodra advent utolsó vasárnapján. Ne félj! Ne félj, mert örömhírt mond neked, reményt hoz, igazit, csalhatatlant. Megszületett az Úr, a Krisztus, a Megváltó. A Megígért, akit oly régóta vártak. Eljött értünk, itt van köztünk a Csoda. 

Nem kell többé félned, mert Isten Fia emberré lett érted, hogy megváltson, és életet adjon neked a halál helyébe. Azért jött, hogy megkeressen és megtartson. Hogy végre megbékélj Istennel, és ne menekülj többé Előle. Megszületett, meghalt és feltámadt érted, és egy nap majd vissza is jön, hogy hazavigyen bujdosásod földjéről Isten országába.

Nem kell félned, mert Ő gondot visel rólad. Életedet őrzi átszegzett keze, és nem engedi, hogy bárki is elszakítson téged Tőle. Ne félj, Ő egyengeti utadat! Néha tűzön, néha vízen vezet át, néha koromsötétben, máskor déli verőfényben, de egy biztos, hogy sosem hagy magadra. Ő vezet, Ő megy veled, és tudja, merre van a cél. 

Nem kell félned, mert Ő elhozza azt a napot, amikor felteheted majd neki az összes benned megbúvó kérdést, amikor mindenre nyíltan, „színről színre” válaszol. Amikor megértheted a most még homályos fejezeteket, amikor majd letöröl minden könnyet a szemedről, és meggyógyít igazán, örökre. 

Hát ne félj, csak kapaszkodj az Ő kezébe, és hallgasd az örömhírt: Krisztus megszületett! Krisztus megszabadít! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet