Látni a csodát

"Most bocsátod el, Uram, szolgádat beszéded szerint békességgel, mert meglátta szemem üdvösségedet..."
Simeon igaz, istenfélő ember volt, aki hitt Isten ígéreteinek teljesedésében. Isten megajándékozta őt személyesen egy ígérettel: nem hal meg, míg meg nem látja a Messiást. Istennel olyan szoros kapcsolatban volt, hogy a Lélek késztethette őt. Az sem tudta elbizonytalanítani, hogy egy szegény sorsú családot látott csupán maga előtt. A kis csecsemőben felismerte, meglátta azt, akiben teljesednek az ígéretek. Nem csupán a saját képességeire hagyatkozva nézte a világot, hanem nyitott volt a lelke arra is, hogy a fizikailag érzékelhetőnél többet mutathasson meg neki Isten.
Bárcsak mi is ilyen emberekké válnánk! Akik felismerik Isten cselekvését, és örülnek neki... Akik meglátják az Isten által készített szabadítást akkor is, ha nem úgy érkezik, ahogyan elképzeltük… 
Mi volt Simeon titka? Őszinte volt, komolyan vette Istent, követte őt abban, amit megértett, és bízott ígéreteiben… A mai napon tudsz így viszonyulni Istenhez? Ha igen, akkor számíthatsz arra, hogy késztetni fog, és csodáknak lehetsz részese.

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet