Várni Isten szabadítására

"Jó az Úr azokhoz, akik benne reménykednek, akik hozzá folyamodnak. Jó csendben várni az Úr szabadítására."

A várakozás és a sorban állás nem sok ember erőssége, legyen szó postáról, orvosi rendelőről, színházról. De kész lennél-e arra, hogy 14 - igen, tizennégy - évet várakozz egy vacsorára? A Club 33-at Walt Disney alakította ki Disneylandben exkluzív étteremként, hogy üzleti partnereit vendégül láthassa. 1967 óta a publikum tagjai is klubtagok lehetnek potom 25 ezer dollár belépési és 10 ezer dollár éves tagdíjért. Igaz, ha valaki jelentkezik, akkor jelenleg 14 év után kerülhet be, mert annyian állnak előtte a sorban. Ha azt gondolod, hogy minden bizonnyal ez lehet a leghosszabb várólista, akkor nem, ugyanis az 1896-ban nyílt new yorki exkluzív Rao's étterembe bekerülni csak kétféle úton lehet: valaki prominens állami személyiség vagy világhírű művész, vagy egy ilyen személy beajánlja, ugyanis nincsen e-mailes vagy telefonos asztalfoglalás. Igazából szabad asztal sincs, mert az asztalokat évekre előre lefoglalják a törzsvendégek potom évi 25000 dollárért egy négy személyes heti egyszeri étkezésért. Azt beszélik, ide bekerülni egy egész életnyi várakozás...

Jó csendben várni az Úr szabadítására! Ez sem rövid várakozási idő, de megéri! Jézus azt ígérte tanítványainak, hogy "És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek." (János 14:3). Vagyis Jézus nemcsak hitben és reményben, de valóságosan is meg akar váltani bennünket. Nem csak azt ígéri, hogy velünk lesz ezen a földön a tragédiákban, de újjá teremti ezt a törött világot, benne velünk, szeretetteinkkel. Ez egy exluzív ígéret: csak Jézus ajánlhat be bennünket az újjáteremtett világba, hogy asztalánál megünnepeljük a végleges szabadulást.

"Jó csendben várni az Úr szabadítására!" - mondja Jeremiás Jeruzsálem pusztulásának könnyei és szenvedése közepette. A megperzselt, lerombolt, vérrel borított romok közepette rádöbben, hogy az igazi szabadítást csak Isten hozhatja el. Hiszen " Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." (Jelenések 21:3-4). Ezért "el kell fogadjuk a véges csalódást, de nem adhatjuk fel végtelen reményt!" (Martin Luther King).

Várd Isten szabadítását!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet