Sosem vagy egyedül

„Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged.”

Megannyi különböző gond és probléma és sosem vagyunk egyedül. Sokszor nincs másra szükségünk csak arra, hogy tudjuk, hogy van mellettünk valaki, aki megért, aki meghallgat és átölel. Ritka az ilyen barát. Istennél van megbocsátás; Ő elfogad teljesen és ingyen, és csak azért ingyen, mert Jézus megfizette az árat a kereszthalálával.

Sokan vannak akik, különböző nehézségeket kell elszenvedjenek a hitük miatt, egészen komoly és súlyos rágalmazásoknak vannak kitéve, bizonyos helyeken akár az életükkel fizetnek a hitükért. Az Úr hatalmas dolgokat fog tenni azokért, akik rendíthetetlenül kitartanak az igazság mellett. Isten azt ígéri, hogy mindig mellettünk lesz.

Egy biblia történet jut eszembe három fiatalemberről, akik kitartva hitük mellett jutalmul halálbüntetés kaptak ajándékba az uralkodótól. A három ifjú neve Sidrák, Misák és Abadnégó, akiket tüzes kemencébe dobtak. (Pedig, akiket ilyen hűség ilyen elszántság és kitartó hűség jellemez, valamiféle díjat kellene adni. Sajnos ma éppen ezekből a tulajdonságból van legkevesebb jelen a társadalomban). 

A történet szerint ezek a fiúk meg sem perzselődtek, pedig ott álltak az óriás kemence kellős közepén és túlélték. Az igazságnak engedelmeskednek, legyen bár börtön, száműzetés vagy halál a következménye. Megmutatták, hogy imádatuk egyedüli tárgya egyedül csak Isten, és nem hajlandók ezen változtatni. 

Bárcsak Te is megtapasztalnád velem együtt, hogy Isten minden percben velünk van!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia