Kérd kölcsön a létrát!

„Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.”

Egyik nap a nyúlnak nagyon nagy szüksége lett volna egy hosszú létrára. Emlékezett rá, hogy a rókának van egy, ezért elindult, hogy kölcsönkérje. Útközben törte a fejét, mit is mondjon, hogyan köszöntse a rókát, minek szólítsa, hogyan kérje el a létrát? Aztán meg azon gondolkodott, vajon mit fog válaszolni a róka? Mérges lesz vajon, amikor ajtót nyit? Ingerülten fogja kérdezni, mi járatban van nála a nyúl? Kölcsönadja? Kér érte cserébe valamit? Netán meggyanúsítja őt, hogy el akarja lopni a létrát? Esetleg csúfolódni fog vele, hogy a nyúlnak nincs, bezzeg neki van, de ne is álmodjon róla, hogy valaha odaadja neki? Talán dühösen elkergeti a házától, és utána kiabál, hogy még egyszer nehogy ilyet merészeljen kérni?

Addig-addig rágódott a nyúl ezeken a kérdéseken, hogy teljesen felzaklatta magát, és így kopogott be a rókához. A róka ajtót nyitott, és kérdően nézett a nyúlra, aki csak annyit vágott a fejéhez: „Tudod, mit, róka?! Pukkadj meg a létráddal együtt! - majd hátat fordított, és mérgesen hazament. 

Jártál valaha úgy, mint a nyúl? Ha nem is ezt mondtad a történet végén, de fejben már százszor lejátszottad az eseményt, és egyre bizonytalanabbá váltál, egyre rosszabb dolgok jöttek ki a végére?

Isten ma reggel azt kéri, bízz Benne! Ne úgy, mint a nyúl a rókában. Ne próbálj meg az Úr fejével gondolkodni, hogy vajon mit fog válaszolni a kérésedre, hogy fog fogadni, és egyáltalán megadja-e azt, amiről te úgy gondolkodsz, szükséged van rá?

Fordulj bizalommal, őszinte szívvel Istenhez! Ő szeret téged, és a legjobbat akarja neked. Nincsenek előtte rejtve szíved legtitkosabb vágyai, úgy ismer, ahogy senki más. Még mielőtt szavakká formálnád, Ő már tudja, mire gondolsz. És azt is tudja, mire van valójában szükséged, mi az, ami igazán jó neked.

Tárd ki előtte a szívedet, Ő kész a bocsánatra! Mondd el neki minden bánatodat, Nála együttérzésre találsz! Oszd meg Vele az örömödet, boldogságodat, sikereidet, mert veled együtt szeretne örülni! És merd kölcsönkérni a létrát! Merj kérni, őszintén, bizalommal! Ha nemleges a válasza, Ő akkor sem szeret kevésbé, sőt. Ő jól tudja mindennek a rendelt idejét, a te életedben is, ezért bölcsen adja a válaszait. 

Hát tanulj meg bízni Istenben! És jegyezd meg, a menny nem az ellenséged. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia