Mi vár ránk?

"Akkor majd a farkas a báránnyal lakik, a párduc a gödölyével hever, a borjú, az oroszlán és a hízott marha együtt lesznek, és egy kisfiú terelgeti őket."
Isten eredeti tervei szerint ilyen volt a világ, és az újjáteremtés után újra ilyen lesz. Sehol semmi veszély, fájdalom, halál, pusztulás. Egy teremtény sem árt többé senkinek, nem sérül, és nem okoz fájdalmat senki. Bár a mai tapasztalataink szerint különösnek tűnhet, hogy a ragadozó állatok is szelídek lesznek, azonban racionálisan végiggondolva egy megváltott, újjáteremtett földön nem is lehet ez másként. 

Ma még nem láthatjuk az újjáteremtésnek ezt a csodáját az állatvilágban, azonban az Úr engedi, hogy láthassuk átalakító hatalmának apró csodáit az istenkereső emberek életében. "Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek: Így lesz az én beszédem, amely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, amit akarok, és szerencsés lesz ott, ahová küldöttem. (...) A tövis helyén ciprus növekedik, és bogáncs helyett mirtusz növekedik, és lesz ez az Úrnak dicsőségül és örök jegyül, amely el nem töröltetik." Ésaiás 55.10-11, 13 

Az eljövendő béke országa előbb bennünk kell, hogy megszülessen, hogy mindennapi választásainkban emellett döntsünk, ezt szeressük, ez után vágyakozzunk, ezért küzdjünk. A béke - amint Isten adja - sokkal több annál, mint amivel mi rendelkezünk. Kizárólag Tőle nyerhetjük el (vö. Filippi 4.4-7). Isten akarata az, hogy engedve az Ő szavának, és Lelke befolyásának, készek legyünk világunk egyre békétlenebb körülményei között a Menny békéjének követeivé, hírnökeivé válni. Egy eljövendő, békésebb világ valóságának üzenetévé és jó illatává. "A nagy küzdelem véget ért. Nincs többé bűn, és nincsenek bűnösök. Az egész világegyetem megtisztult. A végtelen nagy teremtettséget tökéletes harmónia és boldogság tölti be. Tőle, aki mindent teremtett, árad az élet, a fény és az öröm a határtalan téren át. Élők és élettelenek - a legparányibb atomtól a legnagyobb csillagig - tökéletes szépségükkel és felhőtlen boldogságukkal hirdetik, hogy Isten a szeretet." (Ellen G. White: A nagy küzdelem 678. o.)

Legyen áldott a napod, 
töltse be szíved Isten békéje 
és légy a békesség követévé!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet