„Vedd fel a papucsodat!”

„A jó földbe esett mag: ezek pedig azok, akik igaz és jó szívvel hallgatják az igét, meg is tartják, és termést hoznak állhatatossággal.”

Vannak olyan pillanatok, mondatok, amik hatására a gyermek különleges képességei felélednek. Meggörbítik a teret, a hanghullámokat, a fénysebességnél is gyorsabban, a mi szemünk számára láthatatlan módon védőfalat emelnek a fejük köré, és az információ, nemhogy egyik fülükön be, a másikon ki, hanem be sem jut a fejükbe. Meg sem hallják a kérést, a tanács és intelem el sem jut az agytekervényekig, így esélyük sincs rá, hogy megfogadják. Nálunk ilyen csodát vált ki például a „húzd fel a papucsodat” mondat, vagy az alvásidő közeledése. 

Fárasztó dolog ezredjére is kérni, szólni, megvárni, mire valahogy csak bejut a kis fejébe az információ, és cselekvésre bírja. De ugyanezt csináljuk mi felnőttek is, csak fontosabb kérdésekben, mint a papucs felvétele. Ez a szupernek koránt sem mondható képesség mindannyiunkban benne van. 

Biztosan tapasztaltad már, kedves olvasó, amikor egy felnőtthöz, a társadhoz, ismerősödhöz, kollégádhoz intézett kérésed, amiről azt gondoltad, megvalósítja, mert még talán bólogatott is, végül süket fülekre talált. És biztosan volt olyan eset, amikor te zártad be az elmédet egy-egy neked szóló információ elől, hogy véletlenül se késztessen változtatásra. 

Isten ma reggel arra kér, hogy hagyd ezt abba Vele kapcsolatban. Nyisd meg előtte, az Ő szava előtt a szívedet, az agytekervényeidet! Engedd be az információt a falaidon túlra, és engedd, hogy termőföldre találjon, gyökeret verjen, átformáljon téged, és meglátszódjon rajtad Isten üzenetének gyümölcse! 

Vedd le a polcról a Bibliádat, vagy nyisd meg a telefonodon az alkalmazást, és olvasd Isten igéjét! A szíved éhezik erre, és szükséged van az Ő közelségére. Olyan dolgokra sarkall, amik a javadat szolgálják. Olyan üzeneteket küld, amire neked szükséged van. Engedd, hogy Isten belépjen az életedbe, engedd, hogy hatással lehessenek rád az Ő tanításai! 

Ne zárkózz el előle, hanem nyílj meg előtte! Hallgasd meg Őt, beszélj te is Hozzá, és megtapasztalhatod azt a csodát, amikor Isten cselekszik MA a Te életedben. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia