Az üdvösség napja

Mert ő mondja: „A kegyelem idején meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek. Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja!”

Pál apostol figyelmezteti a gyülekezetet arra, hogy azt a kegyelmet, amelyet már korábban megkaptak, ne veszítsék el, hanem éljenek vele. Ha ezt elveszítik a keresztények, akkor életük tartalmatlanná és értelmetlenné válna. A vers végén mintha sürgetné a korinthusiakat az apostol! Ne halogassátok, mert a kegyelem és az üdvösség is MOST van! 

A várakozás fordulópontján már átestünk. Itt van az újév, lehetőségekkel, reménnyel tele. Nagy terveket szövögetünk, és abban bízunk, hogy idén elérünk mindent, amit csak célul tűztünk ki. Az biztos, hogy ezt az évet is hasznosan kell eltöltsük. Nem ücsöröghetünk a babérjainkon, várva, hogy a semmit tevéstől majd valami jobb lesz. Nekem kell tennem érte. Három csoportra osztjuk, hogy milyen területekre kell különösen odafigyelni:

- Kapcsolatok
   o Istennel 
   o embertársaimmal
- Személyes célok
   o célok meghatározása
   o elérési utak megtervezése
- Társadalmi helyzetem
  o lelki ajándékok felismerése
 o határozd meg azt, hogy mivel tehetnéd jobbá a környezeted, azt a közösséget, ahova tartozol.

Van olyan Istentől minősített időszak, amelyet meg kell ragadni. Pál és munkatársai megtettek mindent azért, hogy a gyülekezet tagjai meghozzák döntésüket, és gyümölcsöt teremhessenek. 

Pál a legminősíthetetlenebb élethelyzetben is kitartott Isten mellett és belekapaszkodott ígéreteibe. Nekünk is ezt kell tenni. Bizakodóan és lelkesen tekintsünk az újévre, mert Isten kegyelme velünk van és az üdvösség napja ma van!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet