Kelj fel!


Kelj fel, tündökölj, mert eljött világosságod, rád ragyogott az Úr dicsősége. (Ézsaiás 60:1)

A Hitler című film elején az alábbi idézet olvasható: „A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak” (Edmund Burke).

A mai ige arra szólít fel, hogy „kelj fel” aki hiszel Krisztusban! Más szavakkal: hallasd az evangéliumot, a béke üzenetét! Emeld fel szavadat a kiszolgáltatottak érdekében, a jogosság védelmezéséért! Tedd bátran a jót, mert Jézus erre hívott el és erre ad erőt, képességet! Ne törődj bele az elnyomásba, a jogtalanságba, a kizsákmányolásba, ne nézd közönnyel a gonoszság terjedését és diadalát! Krisztusban arra kaptál elhívást és erőt, hogy bátran tedd a jót és állj ki az igazság mellett.

Az igazságot és jogosságot képviselni nem mindig népszerű. Időnként áldozatot követel. Ennek ellenére hosszútávon ez az egyetlen, amit érdemes tenni. Aki Jézust választotta, az a győztes oldalon áll. Jézus mindenek Ura! „Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön” (Máté 28:18). Még, ha időnként úgy is tűnik, mintha a gonoszság erősebb, a végén azokra virrad fel a győzelem napja, akik Jézus oldalán az igazságot, a jogosságot, a szeretetet hirdették és képviselték.

Légy bátor tenni, hirdetni és képviselni a jót! Légy az evangélium hírnöke ma azok számára, akikkel találkozol! Legyél Isten dicsfényének közvetítője, bemutatója a sötétségben élő emberek felé, hiszen eljött világosságod, rád ragyogott az Úr dicsősége! Legyen áldott napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet