Az igazság napja

„De fölragyog majd az igazság napja számotokra, akik nevemet félitek, és sugarai gyógyulást hoznak. Úgy ugrándoztok majd, mint a hizlalóból kiszabadult borjak.”

Ki tette? Miért tette? Mikor és hol? Valóban ő tette? Valóban megtörtént? Valóban az és úgy történt, amit és ahogyan a sértett állítja? És egyáltalán hogyan fajulhat idáig valaki? Hogyan él tovább az áldozat, hogyan a bűnös? Hogyan dolgozza fel a családjuk, környezetük a történteket? Ki a valódi áldozat? Vajon tényleg jól dönt az igazságszolgáltatás?

Csupa-csupa kérdőjel. Ha olvasod a híreket, számtalan olyan esetről is értesülhetsz, ahol nagyon nem egyértelműen fekete-fehér a válasz. Ahol kívülállóként talán mindig annak az oldalnak adsz igazat, akinek épp a története eljut hozzád. Szörnyű ez a bizonytalanság.

És még szörnyűbb, ha te pont az ügy kellős közepében vagy. Véded a magad igazát, de meghurcolnak, faggatnak, feltépik a sebeidet, és az ítélet meghozatala után nem gyógyul be minden egy csapásra, neked viszont valahogy tovább kell élned. 

Isten üzenete ma hozzád szól. Eljön az igazság napja. Ő hozza el számodra. Ő az, aki mindenkinél jobban ismeri a megtörtént eseményeket, ismeri minden szív indítékát, jól tudja, mi van az érem másik oldalán, és pontosan tisztában van vele, min mentél keresztül. 

És Ő jó ítéletet hoz. A legjobbat. És sohasem téved. És nemcsak meghozza az ítéletet, hanem gondoskodik arról is, ami utána van, a gyógyulásról. Ő maga fogja bekötni sebeidet, és ez valódi gyógyulás lesz. 

Nem végez agymosást, nem törli ki a memóriádat, hanem igazságával, szeretetével, kegyelmével türelmesen dolgozik azért, hogy meggyógyulj. Időt ad, annyit, amennyire szükséged van. Nem siettet, hiszen előttetek az egész örökkévalóság. Válaszol, ha kell ezerszer minden kérdésedre, és nem hagyja, hogy tovább gyötörjenek a miértek. Meggyógyít. Igazán.

Hát néz ma reggel reménnyel teli szívvel előre! Ragadd meg Isten kezét, keresd a Vele való kapcsolatot, hiszen ott  van közel hozzád. Ő az, aki eljön érted, aki véget vet a bűnnek, és elhozza számodra az igazság napját. A gyógyulás napját. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet