Nincs lehetetlen!

„Jézus rájuk tekintett, és ezt mondta: „Az embereknek lehetetlen, de az Istennek nem, mert az Istennek minden lehetséges.”
Márk evangéliuma 10. fejezet 27. verse.


Sajnos a mi hitünk csak addig terjed, amit a szemünk lát. Ami ezen felül azt kétkedve fogadjuk. Talán mi is megkérdezzük néha: „Hogy lehetséges ez?” A tanítványok egy kétkedő kérdésére válaszolja ezt Jézus.
Ennyire egyszerű volna? Bízd az életedet Krisztusra és kész? Ennyi elég? Ha én valamit nem tudok megoldani, vagy kilátástalannak látom a dolgokat, akkor ennyi lenne a megoldás? A válasz igen. Nemcsak azért írom ezt, mert ezt kell írni, vagy mert tudom, hogy az embereknek erre van szükségük. azért írom ezt mert én is éppen egy ilyen élethelyzetben vagyok. Amikor megoldhatatlannak tűnő problémája van az embernek, akkor az Istennek van egy megoldása, csak ki kell tudjuk mondani ezt: Ami nekem lehetetlen, az Istennek lehetséges.

Ma már nagyon önállóak vagyunk. Nem akarunk segítséget. Aztán amikor valami megoldódik, büszkén verjük a mellünket: Megoldottam. Miért nem engedjük Istennek, hogy Ő oldjon meg dolgokat az életünkben. Minél tovább halogatjuk, ezt az átengedést, annál tovább tart a lecke.

Az elengedés művészete, mint önálló témakör egyik alfejezete lehetne az átengedés. Rengeteg könyv szól arról, hogyan legyünk jó vezetők, vagy hogyan érjük el a vezetői pozíciót, de arról már kevés írás születik, hogy hogyan engedjük át a vezetést.


Ha van időnk, olvassuk el a Bibliából ezt a részt (Márk 10,17-27 versek). Ez nem hosszú szakasz, de tanulságos.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet