Erősítsen meg Isten!

A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni.

Ismered Piroska és a farkas történetét? A farkas mindent megtett azért, hogy Piroskát a lehető legnagyobb precizitással átverje. Felvette a nagymama ruháját, bebújt az ágyába és kedvesen válaszolt a kislány kérdéseire… A történet szerint Piroska pórul járt, bár a történet vége happy end volt.

A mi életünkben is van egy ilyen farkas, akit a Biblia „ordító oroszlán” (1Pt.5:8) néven emleget. És tudod mi benne az igazán veszélyes? Észrevehetetlen. Az ordítás nem a hangosságot jelöli, hanem az akaratot és a dühöt. Ha valóban „csak” egy ordító oroszlán lenne, akkor nem lenne fontos a figyelmeztetés, hiszen ki ne venne észre egy ordító oroszlánt? Egy dühös és még annál is céltudatosabb lényről van szó, aki pontosan ismeri az idő értékét és tudja, hogy igyekeznie kell, ha eredményt akar elérni. Az ordító oroszlán valójában nagyon is csendes, belülről támad és gyakran észrevehetetlen. Veszélyes lehet azt hinni, hogy a támadás csak kívülről, valamilyen külső hatalom irányából jöhet. Ez annak a veszélyét erősíti, hogy csak egy oldalra összpontosítod a figyelmet, így pedig szabadon marad egy olyan hely, ahol bátran ki-be járhat a pusztító. És vajon mit pusztít? Gyakorlatilag mindent. Céltábla lehet a hited, a személyes meggyőződéseid, az értékrended, a lelki jólléted, a családod békéje és a sornak itt nincs vége. Az író nem véletlenül erősíti a reményt minden olvasóban, hogy az az Isten, aki megérintette az emberi szívet és Krisztust, mint Megváltót leküldte a Földre, megfogja óvni az övéit ettől a veszedelmes lénytől.  Ha figyelünk Istenre és nem adunk teret a mérgező gondolatoknak és eszméknek, akkor kivédhető a támadás.

Szívből kívánom, hogy csak hírből „találkozz” az ordító oroszlánnal, de ha esetleg járt már nálad, akkor sincs semmi veszve. Istennel mindig többségben vagy!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás