A megtaláltak

Vagy ha egy asszonynak tíz drahmája van, és elveszít egy drahmát, vajon nem gyújt-e lámpást, nem söpri-e ki a házát, és nem keresi-e gondosan, míg meg nem találja? Ha pedig megtalálta, összehívja barátnőit és szomszédasszonyait, és így szól: Örüljetek velem, mert megtaláltam a drahmát, amelyet elvesztettem.

Ha valakinek közületek van két házikedvence, és az egyik elkóborol, nem fogja otthon hagyni a másikat egyedül, és nem megy-e addig, amíg meg nem találja az elkóboroltat? És ha megtalálta, örömében átöleli, hazaviszi, és megírja Messengeren a barátainak, hogy mi történt: "Örüljetek velem, mert megtaláltam az elkóborolt házikedvencemet!" Mondom nektek, hogy ugyanígy egyetlen megtérő bűnös miatt nagyobb öröm lesz a mennyben, mint akármennyi igaz miatt, akiknek nincs szükségük megtérésre.

Vagy ha valaki épp a munkahelyére siet, és indulás előtt nem találja a telefonját, vajon nem veszi le azonnal a cipőjét, forgatja fel az egész lakást, és nem keresi-e gondosan, míg meg nem találja? Ha pedig megtalálta, felhívja a legjobb barátját: "Örülj velem, mert megtaláltam a telefonomat, amit elvesztettem." Mondom nektek, így fognak örülni az Isten angyalai egyetlen megtérő bűnösnek.

És ha épp te tévedsz el reménytelenül az élet sűrű dzsungelében? Isten fogja magát, előkészíti a túlélő felszerelést, magához veszi bozótvágó kését, és átvág mindenen, csak hogy megtaláljon. És ha megtalált, bekötözi a sebeidet, hátára vesz, hazavisz, a legkényelmesebb fotelba ültet, jól megmasszíroz, majd olyan lakomát dob össze neked vacsorára, amilyet elképzelni sem tudsz. Végül melléd ül, és érdeklődve végighallgatja, milyen kalandokban volt részed, amíg meg nem talált.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima