"hogy biztonságban élhessek!"

Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, Uram, hogy biztonságban élhessek!

A minap olvastam egy szösszenetet, amelyben a világ legértékesebb dolgait sorolták fel. Mondanám, hogy meglepődtem a felsoroltakon, de valójában egyáltalán nem…. Ebben a felsorolásban nem megvehető értékek voltak feltüntetve. Tudod mi volt? Az első volt a szeretet, a második a nyugalom, a harmadik a bizalom. A felsorolás nem ért itt véget, de a folytatást most rád bízom. 😊

A legértékesebb dolgok a világon valójában nem megfogható értékek, hanem olyan szükségletek, amelyek birtokában az élet valamennyiünk számára élhetővé és szerethetővé válik.

A zsoltár írója egy éjjel így szól magában: ”most lefekszem, elalszom, mert tudom, hogy Isten velem van és ezért biztonságban vagyok.” Nem véletlen, hogy így fogalmaz, mivel valószínűleg olyan helyzetben volt, ami feszültséget és stresszt okozott a számára, így pedig nyugtalanságot érzett. A nyugtalan helyzet mégsem borította teljes sötétségbe, hiszen szavaiból világosan kiderül, hogy bízik Istenben és tudja, hogy ha átadja neki a feszültséget okozó dolgokat, akkor az Úr nem hagyja őt magára. Hite abból táplálkozott, hogy nem vette le tekintetét Teremtőjéről és nem engedett teret a negatív befolyásnak.

A legértékesebb dolog, amit Isten gyermekeiként a magunkénak tudhatunk, az az Isten szeretete! Nem kezdődik és nem múlik el úgy nap, hogy az Úr ne halmozna el szeretetével. Életünk nehezebb pillanatait, próbatételeit elmondhatjuk Neki és ahogy a zsoltáros fogalmaz: csak az Úr adhatja meg! Isten az egyedüli, aki a szükségleteink kielégítője, a pajzsunk, a védelmezőnk, a szeretetet bizonyítéka és az életünk felügyelője. Teljen ez a mai nap úgy, hogy megérezd Isten vezetését, nyugalmát és békéjét.

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima