Isten megálmodta a jövődet

"…
Amiket szem nem látott, fül nem hallott, és embernek szíve meg sem gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek!"

Ha Isten betekintést engedne abba az adathalmazba, hogy milyen terveket készített számodra, minden bizonnyal elképednél. Ha Isten azt is megmutatná neked, hogy mi a döntéseid következménye, akkor még inkább meglepődnél. Ha a különböző döntések számtalan variációit megmutatná, akkor képednél el igazán…

Isten azonban nem a tervei szenzációs megjelenítésében vagy a titkok felfedésében érdekelt, hanem sokkal inkább abban, hogy a lelki fejlettségünk szintjén vezessen bennünket a Gondviselés keze által. Terveit csöndesen viszi véghez, csakis a belső imaszobában ismerhetjük fel kezeinek munkáját. Ha beszélgető életmódot folytatunk Istennel, akkor biztosak lehetünk abban, hogy életünk jövője mindenható kezekben van és ennek bizonyítékait meg is mutatja számunkra.

Ha mégsem vagyunk biztosak ebben, vegyük csak elő a Bibliánkat és olvassuk el azon emberek életrajzait, akik viszonylag nehezebb körülmények között éltek, és Isten gondoskodott róluk, még a világbirodalmak uralkodóinak döntéseit is befolyásolva. Ezért biztosak lehetünk: nagyszerű jövőt készített Isten azoknak, akik szeretik Őt. A menny csodálatos hely lesz, ez biztos, és az oda vezető utón Isten kézben tartja az életünket.

Egyszer, régen egy törékeny fizikai egészségű, de annál nagyobb lelki erővel bíró hölgy a következőt írta: „Nem kell félnünk a jövőtől, kivéve, ha elfeledjük, hogyan vezetett eddig az Úr és mire tanított múltunk történelme által.” (Ellen G. White). Ezen idézet parafrázisa is igaz: "Félnünk kell a jövőtől, hacsak azt látjuk, hogyan vezetett minket az Úr a múltban!" Mert az Úr nemcsak a múltban, de a jelenben és jövőben is tevékenykedik!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima