IQ vagy ?

„Abban az időben így szólt Jézus: Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedted az egyszerű embereknek.”
 

Az istenismeret megszerzésének, a lelki élet titkai megismerésének kicsit más a törvényszerűsége, mint más területeken az ismeretek felhalmozásának. Van valami, ami fontosabb, mint az értelmi képesség, a magas IQ. Mégpedig az a fajta egyszerűség, ami egyenességben, önmaga és mások iránti őszinteségben és jóindulatban nyilvánul meg. Vagy amikor nem akar valaki mentségeket gyártani magának a hibáihoz, engedetlenségeihez, ezért nem beszél mellé, nem gyárt magyarázatokat, nem bonyolítja túl a dolgokat.

Akkor számíthatunk újabb és újabb megértésre Isten lényével, világával kapcsolatban, ha a már elnyert világosságot megbecsültük és átültettük a gyakorlati életünkbe. Enélkül nem is szolgálja a javunkat az ismeretben való növekedés.

Te hogyan vagy ezzel? Inkább az ismeretek felhalmozására törekszel, vagy azok alkalmazására? Inkább azért kérdezel, hogy kibújj az alkalmazás felelőssége alól, vagy azért, hogy közelebb kerülj Hozzá?

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima