Életed próbája

Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istenhez járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.

Nagyra értékelem azokat az embereket, akik mernek kockázatot vállalni és befektetéseket indítanak. Legyen szó lakásról, egy cégről vagy egy pénzügyi befektetési alap elindításáról, szinte biztos, hogy a kockázat és a nyereség benne van a levegőben és éppen ezért fontos, hogy a befektetés kellő körültekintéssel és hozzáértéssel történjen. Úgy érzem, hogy az ilyen típusú befektetéshez kevés vagyok, így inkább más irányba haladok…

Kevésbé kézzel fogható és látható az a befektetés, amiről most írni szeretnék. Talán neveltetésemből fakad, hogy számomra fontosak az érzések. Néha túlságosan is előtérbe helyezem őket és hajlamos vagyok intenzíven megélni a legtöbbet. Szeretem, ha szeretnek és szeretek szeretni. Fontos számomra, hogy legyenek biztos pontok az életemben és ezek a pontok a nehezebb napjaimon is biztosak legyenek. Mindannyiunknak szüksége van biztos pontokra, hiszen ezek tartják az életünket. Ezek olyan láthatatlan dolgoknak tűnnek…akárcsak a hit.

A hit nem más, mint teljes bizonyossággal lenni valami olyan iránt, amit nem láttunk még. Hinni Istenben azt jelenti, hogy nem láttuk még, de bizonyossággal vagyunk, hogy Ő van. A Biblia tele van hithősökkel, közülük emelnék ki kettőt: Ábel és Noé. Ábel áldozata azért volt kedves Isten előtt, mert bizonyította meggyőződését, hogy Isten van és kapcsolatba tud lépni vele. Isten erre a hitre válaszolt, amikor elfogadta Ábel áldozatát. Noé csak szavakat hallott egy közelgő esemény felől, amelynek jeleit nem látta és engedelmeskedett. Engedelmessége megmentette az ő és családja életét.

A láthatatlan, megfoghatatlan hit látható és megfogható dolgokat eredményez. Isten a hitre válaszol és nem a szavakra. Ábel és Noé példája a bizonyíték arra, hogy ha megteszed, amit Isten kér, komolyan veszed az Ő létezését és kitartasz akkor is, amikor semmi esélyt sem látsz, csodákat fogsz átélni.

Hinni kell, hogy Isten létezik és Ő megjutalmaz!

Áldott napot

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve