Az ítélet napja- az elismerések napja

"
Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készített, a világ megalapítása óta."

Ha a 25. fejezet fent idézet versét olvasnánk csak , akkor egy meghívás tárulna elénk, és ma reggel Isten hívó szaváról kellene szólnunk. Azonban csak akkor érthetjük meg igazán mire vonatkozik, a szóban forgó hívás, ha előtte-utána is elolvassunk a verseket.

Miért más ez a hívás, amit Jézus akkor fog mondani, amikor visszajön és ítéletet tart? Ez a hívás, azoknak szól, akik tettek valamit. Ebben a hívásban benne van az, hogy az ítéletkor elismerik, ha valaki gyakorolta a szociális érzékenységet az elesettek felé. Azokat az Atya megdicséri, kiemeli akik, az éhezőknek enni-és inni adtak, felruházták a koldust, és betegségben- fogságban együttérzést tanúsítottak 
Én, ma reggel, ezeket az igéket olvasva ledöbbenek és felfedezem, hogy ez mekkora ellentmondás a keresztény "kegyesség" vagy "alázatosság" gondolatiságával, amellyel előszeretettel etetek gyerekkoromtól fogva. Mi az, hogy az Isten méltatja a jócselekedeteket? Hát nem úgy van, jövök Uram, bár nincs rá semmi érdemem?? Nem egy te kicsi vagy, segíted rajtad hozzáállása van Istennek? Megszánlak, mert azért csak igyekeztél? Isten elismeri a jó dolgaimat? Isten megdicséri az utolsó napon, ha valamit jót tettem.

Nos, ez felszabadító üzenet számomra. Remélem számodra is. Isten a születésnapodon gratulál, és boldog születésnapot kíván. Isten, amikor jót teszel kezet fog és gratulál. Isten ad nekem egy csokor virágot a ballagásod napján. Isten, amikor teszel egy lépést előre neked drukkol. És az ítélet utolsó napján, amikor behív a menny kapuján el fogja mondani az egész világegyetem előtt, hogy amikor teljesen összekapcsolódtál Vele, csodás dolgok történtek mások életében.

Az emberek aznap végre jóllaktak, és frissítő vizet ittak. Valaki, akinek aznap ruhára volt szüksége, végre betakarhatta a testét. Valaki, aki éppen beteg volt, és elesett kapott egy szeretet-infúziót, amelyben az oldat egy sóvá vált kereszténytől származott és a H-vitamin (H=HÁLA) szétterült az egész testében. Valaki, aki már régóta nem tekintette embernek magát, aznap, amikor börtönmissziót végeztél, végre megtudhatta, hogy az Isten szereti. Legyen a mai napod egy ilyen AZANAP! Isten szeretne kezet fogni veled, és megveregetni a válladat az ítélet napján! Mert Veled akar szeretetet árasztani a világra!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima